Güncel
Giriş Tarihi : 05-04-2022 10:47

Gerze Belediyesi İftar Çadırına Yoğun İlgi

Gerze Belediyesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla, Buzhane Meydanında kurulan iftar çadırına ilgi yoğundu

Gerze Belediyesi İftar Çadırına Yoğun İlgi

Gerze Belediyesi, ilçemiz Buzhane Meydanında kurduğu iftar çadırında vatandaşlara sıcak iftar yemeği ikram ediyor. Vatandaşlarca yoğun ilgi gören iftar çadırında yardımlaşma ve dayanışmanın hissedildiği bu mübarek ayda Gerzeliler aynı sofrayı paylaşmanın huzurunu yaşıyor.

Kaymakam Dundar ve Başkan Şensoy, iftar çadırında Gerzelilerle bir süre sohbet edip vatandaşlara yemek dağıtımında bulunduktan sonra vatandaşlarla birlikte dua edip oruçlarını açtılar.

Kaymakam Dundar, 2 senenin ardından böyle kalabalık sofralarda bulunmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek,  “bu güzel Ramazan akşamında sizlerle buluşmaktan, büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu güzel organizasyonu yapan Belediye Başkanımıza, belediye çalışanlarına ve emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun.

2 senedir bu güzel ve bereketli ortamlara gerçekten hasret kalmıştık. Malumunuz tüm Dünya’ da bir hastalık dönemi yaşanıyor. Elhamdülillah bu sene nasip oldu, Ramazan bereketiyle geldi, inşallah Ramazan boyunca da Gerzeli kardeşlerimizle, sizlerle bir arada olacağız. Kıymet veren Belediye Başkanımızdan ve çalışma arkadaşlarından, Allah razı olsun diyoruz. Hepinize hayırlı Ramazanlar, hayırlı iftarlar” ifadelerini kullandı.

Gerze’ ye ilk çadırın Gerze Yangınında kurulduğunu belirten Belediye Başkanı Cevat Şensoy, geçmişten gelen bu yardım kültürünü hayata geçirmekten dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Şensoy,  “bu çadır ilk olarak Gerze Yangınında evi olmayanlar için kurulmuş. Siz dostlarımızla birlikte iftarımızı açmak için 31 Mart 2019 yılında ikinci çadırı kurmayı Rabbim bizlere nasip etti. 2 sene pandemi süresi yaşadık.

Bizler çok sevinçliyiz, bu havaları teneffüs etmeye, birlikte yemek yemeğe, iftar açmaya hasret kalmıştık. Burada zengin fakir yok, önemli olan çadırda bir araya gelmek.

Hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum, afiyet olsun, Allah hepinizden razı olsun diyorum. Bu akşam yemeği için de tüm hayırsever kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AdminAdmin