Güncel
Giriş Tarihi : 05-03-2022 13:34   Güncelleme : 05-03-2022 13:46

Gerze Belediyesi’ nden “Sıfır Atık, Geleceğe Değer Kattık”

Gerze Belediyesi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında ilçemizin 26 farklı bölgesine giysi, ayakkabı, oyuncak, tekstil ve kitap kutusu kazandırdı.

Gerze Belediyesi’ nden “Sıfır Atık, Geleceğe Değer Kattık”

Proje kapsamında geri dönüşümün sadece cam, kağıt ve plastikten ibaret olmadığı, ilaveten atık yağların, pillerin, giysi ve tekstil atıkları, elektronik atıkların toplanarak milli ekonomiye kazanılması esas alındığı belirtilirken Çevre Mühendisi Uğur Çetin ve firma ile birlikte Geri Dönüşüm Kutularını inceleyen Belediye Başkanı Cevat Şensoy projeyle ilgili “Gerze Belediyesi kıyafet, oyuncak, tekstil ve ayakkabı gibi giyim eşyalarının geri kazanımı için yeni bir projeyi hayata geçirdi.

İlçede 26 noktaya (her mahalleye) yerleştirilen kumbaralardan toplanan kıyafetler, geri dönüşümle ülke ekonomisine katkı sağlayacak olup, hayır çarşısı projemizin de temelini oluşturacaktır. Kurulacak olan sıfır atık atölyemizde bu ürünler temizlenip, yıkanıp, ütülenip hayır çarşısına gönderilecektir. Böylelikle de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır” diye konuştu.

AdminAdmin