Güncel
Giriş Tarihi : 10-09-2020 17:02   Güncelleme : 11-09-2020 11:17

Gerze Belediyesinden İtiraz

Gerze Belediyesi, karasularımızda yapılması düşünülen Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği ile ilgili itirazda bulundu

Gerze Belediyesinden İtiraz

Gerze Belediyesinin, ilçemiz kıyılarında yapılması düşünülen Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği ile ilgili yapmış olduğu itiraz üzerine Samsun Bölge Denetleme Ekipleri, hâkim, bilirkişi ve teknik ekipten oluşan bir heyetle ilçemize gelerek karasularımıza kurulan kafesleri inceledi.

Samsun Bölge Denetleme Ekipleri, hâkim, bilirkişi ve teknik ekip, tekne ile açıklarda kurulan kafesleri yerinde inceledi.

Kafeslerle ilgili itirazda bulunan Gerze Belediyesi yetkilileri, itiraz süreci ile ilgili bilirkişi raporlarının mahkemeye sunulacağını, bilirkişi raporları doğrultusunda mahkemenin kafeslerle ilgili karar vereceğini kaydetti.

İdare Mahkemesi Kararının nihai bir karar olmayacağını,  mahkeme tarafından verilen karara 2 tarafın da itiraz hakkının olacağı öğrenildi.

Mahkeme heyeti ve bilirkişilerle birlikte ilçemiz sınırlarında yapılan kafesleri incelemeye giden firma yetkilileri ile bir görüşme yapan Gazeteci Fatih Uysal, yetkililere kamuoyunun birinci elden bilgilendirilmesi adına canlı yayın teklifi yapmıştır.

Canlı yayın teklifini kabul eden yetkililer önümüzde ki hafta facebook canlı yayınında konuyla alakalı soruları cevaplayabileceklerini beyan etmişlerdir.

Konuyla alakalı olarak canlı yayının yapılacağı gün ve saat tarafımızdan gerek haber sitemizde gerekse de Gerzenin Sesi Gazetesi sosyal paylaşımlarından kamuoyuna duyurulacaktır.

AdminAdmin