Güncel
Giriş Tarihi : 19-11-2019 16:49   Güncelleme : 19-11-2019 16:53

Gerze Belediyesinden “Vefalı” Proje

Gerze Belediyesi, ilçemizde vefat edenlerin adına Vefa Ağacı projesine başladı.

Gerze Belediyesinden “Vefalı” Proje

İlçemizde vefat eden ve bundan sonra ilçemiz mezarlıklarında toprağa verilecek kişiler adına ağaç dikme projesi başlatıldı.

Yaşamını yitirmiş vatandaşların dünyada isimlerini yaşatmak aynı zamanda doğanın yaşamına katkı sağlamak amacıyla dikilecek fidanların ilki bugün toprakla buluştu.

İlk fidan, ilçemizde vefat ederek 19.11.2019’da toprağa verilen Halide Çoşkun Sarıoğlu adına ıhlamur ağacı dikildi.

Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve merhumenin ailesi tarafından ilk fidan merhume adına toprakla buluşturulurken, bundan sonra yaşamını yitiren ve ilçemiz mezarlıklarında toprağa verilen her vatandaş adına fidan dikileceği kaydedilirken, ağaçarın mezarlık içerisinde değil çevresinde dikileceği ve dileyen herkesin faydalanabileceği belirtildi.

Fidanların mezarlık çevresindeki alanlara, vefat eden kişilerin adlarının yazılı olduğu panolarla dikileceği belirtilirken Belediye Başkanı Cevat Şensoy, “İlçemizde vefat ederek fani alemden baki aleme uğurladığımız vatandaşlarımızın arkasından geleceğe nefes olacak ve onlar yeşerdikçe bir çok canlıya can katacak Vefa Ağacı projesini hayata geçirdik. Projenin ilk fidanını da bugün defnettiğimiz Halide Coşku Sarıoğlu teyzemiz adına oldu. Defin işlemi sonrası Yeni Mezarlıkta üzerinde merhume Halide Coşkun Sarıoğlu’nun adını taşıyan fidanı merhumenin yakınlarıyla birlikte toprakla buluşturduk. Allahü Teala tüm ölmüşlerimizin mekanını cennet, toprağını bol eylesin” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

AdminAdmin