Güncel
Giriş Tarihi : 10-11-2022 12:27   Güncelleme : 11-11-2022 15:44

Gerze'de 10 Kasım

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere yoğun katılım

Gerze'de 10 Kasım

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yıldönümü nedeniyle ilçemiz Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma ve anma töreni düzenlendi.

Törene Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze Cumhuriyet Savcısı Serhat Ulu, Gerze İlçe Jandarma Komutanı Ali Su, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, S.Ü. GMYO Md. Mehmet Keskin, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, CHP İlçe Başkanı Nihat Erdal, DEVA Partisi İlçe Başkanı Mehmet Emin Gülsevim, İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Yiğit, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Tekin Dundar ve Belediye Başkanı Cevat Şensoy’ un Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan törende saatin 09:05’i göstermesiyle sirenler çaldı ve iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma töreninin ardından 10 Kasım Atatürk' ü Anma Programı Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde devam etti

Organizasyonunu Gerze Atatürk Ortaokulunun üstlendiği program ‘En Büyük Yasım’ işaret dili destekli başlangıç şarkısıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Taşkın Aydın yaptı.

Aydın konuşmasında, “Atatürk Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok devrimler gerçekleştirmiştir. Onun Türk Milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyetini kurmak olmuştur.

Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk Milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyetinin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır.

‘’Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar. ‘’ demek suretiyle kurduğu cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışarak bilimde bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir. İşte 10 Kasımlar milletçe tuttuğumuz yas rağmen Atatürk’ ün fikirleri daha iyi anlaşılacak, tatbik edileceği günler olmalıdır’ diye konuştu.

Zeybek gösterisi büyük beğeni topladı

Okul Müdürü Taşkın Aydın’ ın yaptığı konuşmanın akabinde program şiirlerin okunması, ‘Hiç Unutur Muyum Atam?’ adlı müzikal anı sunumu, ‘Bu Adam Benim Sevdam’ adlı orotoryo sunumu ve ödül töreni ile devam etti.

Program, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

AdminAdmin