Güncel
Giriş Tarihi : 03-12-2022 16:11   Güncelleme : 03-12-2022 19:01

Gerze' de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği

İlçemizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Gerze' de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği

206 özel öğrenci, 12 öğretmen ve 10 yardımcı personelle engelli vatandaşlarımıza hizmet veren Gerze Özel Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle program düzenledi.

Programa, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Su, Gerze Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bostancı, İlçe Müftüsü Bayram Karar, Gerze MYO Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Keskin, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, İlçe Milli Eğitim Müdür V. İlker Yıldırım, CHP Gerze İlçe Başkanı Nihat Erdal, AK Parti İlçe Başkanı Cumhur Kurt, MHP İlçe Başkanı Muhammed Şentürk, CHP Gerze Kadın Kolları Başkanı Esra Terkan, Gerze Tüm Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Birol Sazak, özel öğrenciler, velileri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Kurum Müdürü Esra Bayram yaptı. Kısaca Engelliler Gününün tarihçesinden bahseden Bayram, herkesin engelli adayı olduğunu hatırlattı. Bayram konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli kardeşlerimizin sesini duyurduğu özel bir gündür.

Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husustur.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şuuruna sahip olarak engelli vatandaşlarımızın, umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözümler üretmek en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyor, onların ve ailelerinin yanlarında olduğumuzu ifade ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Kurum Müdürü Esra Bayram’ ın konuşmasının ardından Gerze Tüm Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Birol Sazak, kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Sazak, “3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle bugün özel bireylerin aileleri ve özel bireylerimizle bağ oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün bunun en güzel örneğini görüyoruz. Bu anlamda kurumumuza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ve özel vatandaşlarımız günün anlamına ilişkin pasta kesimi gerçekleşti.

Pasta kesiminin ardından özel öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan dans, tiyatro, zeybek gösterileri yapıldı; şiirler okundu; günün anlam ve önemine ilişkin sloganlar okundu; yarışmalar yapıldı.

DEVLETİMİZ HER ZAMAN ÖZEL BİREYLERİN YANINDA

Programın sonunda Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, programın hazırlanması ve düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti, özel bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı. Kaymakam Dundar, “özel çocuklarımız özel olduklarını bugün bir kez daha özel olduklarını, ne kadar yetenekli oldukların görmüş oldular, bizlerde şahit olmuş olduk. Devletimiz sadece bir gün değil her zaman özel öğrencilerimizin, onların ailelerinin yanında” diye konuştu.

Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

AdminAdmin