Güncel
Giriş Tarihi : 10-03-2023 12:25   Güncelleme : 10-03-2023 12:48

Gerze’ de 411 depremzede misafir ediliyor

Depremzede vatandaşlarımız, ilçemizde misafir edilmeye devam ediyor

Gerze’ de 411 depremzede misafir ediliyor

6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi, ardından Elbistan ilçesi olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrasında tüm yurtta olduğu gibi ilçemizden de deprem bölgelerine yapılan yardımlar ve bölgeden ilçemizde misafir edilen depremzedelerle ilgili çalışmalar devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden mağdur olan 411 kişi Gerze’ de misafir ediliyor

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından ülkenin dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde de Gerze Kaymakamlığı, Gerze Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve Gerzeli vatandaşlar el ele vererek yaralara merhem olmak için çalışmış, yardım kampanyaları başlatılarak toplanan yardımlar deprem bölgelerine sevk edilmişti.

Bununla birlikte depremden dolayı mağdur olan depremzede vatandaşlarımızı misafir etmek, gerekli olan ihtiyaçlarını karşılamak ve ağırlamak üzere Gerze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde depremzedeler için ön kayıt merkezi oluşturmuştu. Ayrıca deprem bölgesinden ilçemize gelecek olan depremzede vatandaşlarımızın geçici barınma ihtiyacı için ev veya dairelerini tahsis etmek isteyen vatandaşların da Gerze Kaymakamlığı Kriz Koordinasyon Merkezine başvuru yapabilecekleri kaydedilmişti.

Bu kapsamda ilçemizde 109 aile olmak üzere toplam 411 depremzedenin misafir edildiği kaydedildi. Depremzedelerin ihtiyaçlarının Gerze Kaymakamlığı koordinesinde ilgili kurumlar ve hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandığı belirtilirken İlçemiz Kapalı Spor Salonunda yardım kampanyasının devam ettiği öğrenildi.

AdminAdmin