Güncel
Giriş Tarihi : 14-10-2020 12:55   Güncelleme : 14-10-2020 13:28

Gerze'de Balık Mezatı

Gerze Balıkçı Kooperatifinde balıklar açık artırma usulüyle satılıyor

Gerze'de Balık Mezatı

Sonbahar mevsimini ortaladığımız bugünlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi Gerze’de yazdan kalma günlerin yaşanmasına neden oluyor.

Güneşin sıcak yüzünü gösterdiği Gerze’de, denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte bu sezon palamut balığı bolluğu yaşanıyor. Avdan dönen balıkçılar gece tuttukları balıkları sabah mezat yöntemiyle satışa sunuyor.

Taze balıkların adresi olan Gerze İskele Balıkçılık Kooperatifinde gelenek haline gelen mezatlar sabahın erken saatlerinde yapılıyor.

İskele Balıkçılık Kooperatifinde her sabah kurulan balık mezatlarına, vatandaşlar, işletme sahipleri ve balıkçılar katılarak gece tutulan taze balıkları açık artırma usulüyle satın alabiliyor.

Her sabah yapılan mezatlar gibi bu sabah da yapılan mezatta bu sezon denizden bol bol çıkarılan palamut balığı ve omega 3 yönünden zengin olan torik balığı satışa sunuldu.

Mezatta, 8’li palamut 5 TL, 9’lu palamut 4 TL, 6’lı palamut 11 buçuk TL’den satılırken torik balığı tanesi 138 TL’den alıcılarını buldu.

AdminAdmin