Güncel
Giriş Tarihi : 06-06-2023 11:08   Güncelleme : 06-06-2023 12:58

Gerze’ de bir ilk gerçekleşti: Gerze Müftülüğünden İcâzet Programı

Gerze İlçe Müftülüğü öncülüğünde, Gerze’ de ilk defa icazet programı gerçekleştirildi

Gerze’ de bir ilk gerçekleşti: Gerze Müftülüğünden İcâzet Programı

Programa, İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, İlçe Müftüsü Bayram Karar, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya, İlçe Müftüleri, kurum idare amirleri, siyasi parti temsilcileri, dernek ve sivil toplum örgütleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

9 kız hafız Saliha Karakütük, Zeynep İkiz, Şevval Naz Türkan, Medine Kırık, Merve Kırık, Elif Buse Zor, Mervenur Kısa, Elif Baş, Şeymanur Yoldan; 7 erkek hafız Bünyamin Mehmet Kopmaz, Yunus Emre Arslan, Bilal Şeker, Eren Özay, Yusuf Efe Çiçek, Yasin Demirbaş, Barış Demirbaş, Hocaları Yusuf Yasir Demir, Muhammed Geniş, Cevdet Arslan, Kübra Şahin ve Zeynep Geniş'in emek ve gayretleri ile hafızlık belgelerini aldılar.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı akabinde Beştepe Millet Camii İmam-Hatibi Ali Burak Baldöken ve İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Sözen Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Yapılan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Bafra İlçe Müftülüğü Mehteran Ekibi sahneye çıktı. Marşlar ve ilahiler söyleyen Mehteran Takımının ardından sahneye semazenler çıktı.

Yapılan gösterilerin akabinde protokol konuşmalarına geçildi. İlk konuşmayı Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar yaptı.

OKUL-KURS YOLUNDA HAFIZLIK AŞKIYLA YORULDULAR

Karar konuşmasında, “her şeyden önce dinini Kur’ an ve sünnetten öğrenen, kültürlü, nitelikli hafız yetiştirme hayaliyle Gerze İlçe Müftülüğü olarak attığımız adım, dinini seven, Kur’ an-ı Kerim’in aydınlığında bir nesil yetiştirmeye meftun, hayırseverlerimizi, bağışçılarımızın, Gerzelilerimizin katkı ve katılımlarıyla gerçek oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında okul –kurs iş birliğine dayalı örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi kapsamında ilkokul 4. Sınıfı bitiren kız-erkek öğrencilerimiz adeta çift kalem takarak bir taraftan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulunda okudular, diğer taraftan da hafızlık kurslarımıza devam ettiler, hafız oldular, bir bir çoğaldılar, çoğalıyorlar, 16 oldular ve huzurlarınıza çıktılar.

Gerze’ de hafızlık serüvenimiz 2017-2018 yılında başladı. Hafızlarımız yatılı bir hafızlık programından mahrum olarak gündüzlü servislerle okul ve kurs yollarında hafızlık aşkıyla yoruldular ama bıkmadılar. Kur’ an ile coştular, Kur’ an ile yarıştılar” diyerek desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

İlçe Müftüsü Bayram Karar’ ın konuşmasının ardından İl Müftüsü Mustafa Düzgüney konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Düzgüney’ de programın hayırlara vesile olmasını dileyerek hafızları, ailelerini ve hocalarını tebrik etti.

BİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK BANA DA NASİP OLDU

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ise “bugün gerçekten ben çok duyguluyum çünkü kırk yıl sonra böyle bir ilçede böyle bir şeyin olması bana da bir belediye başkanı olarak nasip oldu. Hafızlarımızın bizlere de, ilçemize de katkısı olacaktır diye düşünüyorum. İnşallah daha nice nice hafızlarımız, icazet törenlerimiz olur, ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN AZ İMKANLARLA BÜYÜK İŞLER ÇIKARMAKTIR

Erkek Yatılı Kur’ an Kursunun önümüzdeki aylarda faaliyete geçeceğini kaydeden Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, “Bugün Gerze için tarihi bir gün, Kur’ an gibi ebedi bir mesaj, ebedi bir rehber, hafzetmiş hafızlarımızın, Hafizelerimizin icazet töreni için bir aradayız. Anne babaları ve ilçemiz içinbir gurur, hayır günü, Daha kapsamalı bir şekilde de devam edecektir. Hafız ve hafizlerimizi Kur’ an-ı hatmettiler, mesajını aldılar, ,inşallah bu mesaj doğrultusunda da hayatlarını sürdürecekler ve bize de örnek olacaklar. Bugün inşaatı devam eden yatılı erkek Kur’ an kursumuz Ağustos ayında faaliyete geçecek. Bugün ki hafızlarımız mütevazi imkanlarla, çok büyük çabalarla bu seviyeye geldiler. Ben vatandaşlarımız ve ailelerimiz adına kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah ortaya çıkan bu eserler çevrelerine birer örnek olacaklar. Temennimiz odur ki bu kardeşlerimiz bizlere örnek olsunlar. Emek veren tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan misafir konuşmacı, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya, kürsüye gelerek programın anlam ve önemi hakkında konuşmalarını yaptı ardından Dikmen Müftüsü Faruk Al hafızlara dua etti.

Programın sonunda hafızlara, emeği geçen hocalarına ve sponsor hayırseverlere plaket, belge, çeşitli ödül ve hediyeler takdim edildi. Büyük bir katılım ve ilgi ile takip edilen program, ikramların verilmesi ile sona erdi.

AdminAdmin