Güncel
Giriş Tarihi : 25-06-2019 18:40   Güncelleme : 25-06-2019 18:48

Gerze'de çapraz denetim!

Gerze'de sigara denetimi yapıldı. Esnaf ve iş yerlerinde yapılan denetimlerde olumsuz bir durumla karşılaşılmadı

Gerze'de çapraz denetim!

Tütün ve tütün mamullerinin kapalı alanlarda kullanılmasının önlenmesi amacıyla denetim gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı çevre sağlığı teknisyeni Gerze’de sigara denetimi yaptı. Fırınlar, lokantalar ve çay bahçelerinde gerçekleştirilen denetimlerde yasalara aykırı herhangi bir olumsuz durum tespit edilmedi.

Yapılan çapraz denetimler kapsamında birçok noktaya ani ziyaret gerçekleştiren görevli teknisyen, girdiği iş yerleri ve dükkanlarda ilk olarak asılı bulundurulması zorunlu olan sigara yasağını gösteren afişlerin asılı olup olmadığını kontrol etti. Afişlerin yasal ölçüler dahilinde asılması gerektiğini işletmeciler hatırlatan görevli teknisyen; “Kurallara uymayan vatandaşlar ağır cezalarla karşı karşıya kalabilirler. Denetimlerimiz çat kapı devam ediyor. Vatandaşların kurallara uymasında fayda var'' dedi.

2019 Yılında uygulanan bazı cezalar şöyle;
Sigara ile ilgili uyarı yazısı asmama cezası 1833 TL
Kapalı alanlarda sigara içmenin cezası 153 TL
Tütün firması reklamı bulunan kıyafet ve takı taşıyanlara 109 TL
İçilen sigaraların, izmaritlerin, sigara paketlerinin, tütün paketlerinin ve sigara ağızlığını çevreye atma cezası 65 TL
Yasak olmasına rağmen yasaklı alanlarda sigara içilmesine izin veren işletmelere 1486 TL ile 7453 TL arasında ceza kesilmektedir.
Sigara ve tütün ürünlerini belirlenen usulden farklı olarak adet ve tek tek satmanın cezası 1833 TL ile 18 bin 377 TL arasında uygulanıyor.

  

Seda ŞengülSeda Şengül