Güncel
Giriş Tarihi : 19-05-2023 13:13   Güncelleme : 19-05-2023 16:32

Gerze’ de Coşkulu 19 Mayıs Kutlamaları

Gerze'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Festival Alanında kutlandı

Gerze’ de Coşkulu 19 Mayıs Kutlamaları

İlçemiz Hükümet Konağı önünde Gençlik Ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başlayan program ilçemiz Festival Alanında devam etti.

İlçemiz Festival Alanında Ulu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaptı.

19 MAYIS KUTLU İSTİKLAL YÜRÜYÜŞÜMÜZÜN BAŞLANGIÇ TARİHİDİR

Karaman konuşmasında, “19 Mayıs 1919, milletimizin kendi topraklarında, özgür ve bağımsız olarak yaşama kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği kutlu İstiklal yürüyüşümüzün başlangıç tarihidir.

Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir" diyerek Samsun'a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk milleti, esaret altında yaşanamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.

Bu tarihle birlikte milletimizin sergilediği birlik ve beraberlik, kurtuluş mücadelemizin zaferle sonuçlanmasına vesile olmuştur. Bundan sonra da bu inanç, birlik ve beraberlik, aynı kararlılıkla sürdürülecek ve ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Bunun bozulmasına da başta Türk gençliği olmak üzere, Türk milleti asla fırsat vermeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle eşsiz medeniyetimizden aldıkları güçle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak gençlerimizin ve tüm milletimizin bayramını kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ülkesi ve milleti için şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman’ ın ardından Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencisi ‘gençlik’ adına konuşma yaptı. Akabinde Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan Halk Oyunları gösterisi sergilendi.

Halk Oyunları gösterisinin ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Daha sonra Gerze Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Jimnastik eğitmeni Merve Maçin tarafından hazırlanan jimnastik gösterisi; Judo eğitmenleri İsa Küçük ve Fatma Küçük tarafınca hazırlanan Judo gösterisi ardından Gerze Halk Eğitim Merkezi Kültür ve Spor Kulübü Taekwondo Antrenörü Yücel Altun tarafından hazırlanan taekwondo gösterisi ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü güreş eğitmenleri tarafından hazırlanan güreş gösterisi sergilendi.

Gösterilerin ardından öğrenciler arasında halat yarışları yapıldı. Program, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Gerze Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramına Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze Cumhuriyet Savcısı Elif Kuzu, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Su, İlçe Gençlik ve Spor Mürürü İsmail Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Burma ile İzzet Karaman, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti tensilcileri ile vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı. 

AdminAdmin