Güncel
Giriş Tarihi : 19-05-2022 16:07   Güncelleme : 20-05-2022 10:10

Gerze’ de Coşkulu 19 Mayıs Kutlamaları

Gerze'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Festival Alanında kutlandı

Gerze’ de Coşkulu 19 Mayıs Kutlamaları

İlçemiz Hükümet Konağı önünde Gençlik Ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başlayan program ilçemiz Festival Alanında devam etti.

İlçemiz Festival Alanında Ulu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaptı.

Karaman konuşmasında,  19 Mayıs 1919 milletimizin kendi topraklarında özgür ve bağımsız olarak yaşama kararlılığını tüm Dünya’ ya gösterdiği kutlu İstiklal yürüyüşümüzün başlangıç tarihidir.

Bütün ümitlerin tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek Samsun’ a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur.

Bu tarihle birlikte Türk Milleti esaret altında yaşanamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın işgal edilemeyeceğini tüm Dünya’ ya haykırmıştır” ifadelerini kullandı.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman’ ın ardından Gerze Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Bölümü öğrencisi Fatih Ermiş, Gençlik adına konuşma yaptı.

Akabinde Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan Halk Oyunları gösterisi sergilendi.

Halk Oyunları gösterisinin ardından Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emirhan Arslan, ‘O Geliyor’ adlı şiiri seslendirdi.

Daha sonra Gerze Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Güreş antrenörleri tarafından hazırlanan güreş gösterisi yapıldı.

Güreş gösterisinin ardından Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Celil Mustafa Kabaoğlu ‘Bir Kurtuluş Destanı’ adlı şiiri seslendirdi.

Gerze Halk Eğitim Merkezi Kültür ve Spor Kulübü Judo Antrenörü Orhan Akpınar ve Özlenen Akpınar tarafınca hazırlanan Judo gösterisi ardından Gerze Halk Eğitim Merkezi Kültür ve Spor Kulübü Taekwondo Antrenörü Yücel Altun tarafından hazırlanan taekwondo gösterisi sergilendi.

Gösterilerin ardından öğrenciler arasında çuval yarışları yapıldı. Program, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Gerze Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. 

19 Mayıs Kutlamalarına Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Kaymakam Refiki Özgü Özen, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze MYO Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Keskin, Gerze İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ali Su, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, AKP Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, CHP Gerze İlçe Başkanı Nihat Erdal, MHP Gerze İlçe Başkanı Hatice Çelik, İYİ Parti Gerze İlçe Başkanı Yavuz Yiğit, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Gerze Orman İşletme Müdürü Ali Keskin, Hastane Başhekimi Dr. Adem Özkan, İlçe Sağlık Müdürü V. Dr. Rümeysa Nur Küçük, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazım Aksu, DEVA Partisi İlçe Başkanı Mehmet Emin Gülsevim ile çok sayıda vatandaş, öğretmen ve öğrenci katılım sağladı.  

AdminAdmin