Güncel
Giriş Tarihi : 12-11-2022 20:13   Güncelleme : 15-11-2022 10:27

Gerze’ de deprem anı, çök-kapan-tutun tatbikatı yapıldı

Tüm ülke genelinde yapılan 'Çök Kapan Tutun' tatbikatı ilçemizde de yapıldı

Gerze’ de deprem anı, çök-kapan-tutun tatbikatı yapıldı

Türkiye genelinde, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin 23. yıl dönümü dolayısıyla saat 18.57'de "Çök Kapan Tutun" tatbikatı yapıldı.

Ülke genelinde ilk kez uygulanan tatbikat kapsamında cep telefonlarına uyarı bildirimi gönderildi, televizyon ve radyolardan mesaj yayınlandı, camilerden anons yapıldı, kamu kurum ve kuruluşlarında, öğrenci yurtlarında sirenler çalındı.

İlçemizdeki çök-kapan-tutun tatbikatı Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı. Tatbikata Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Su, kamu kurum ve kuruluşu müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katılım sağladı.  

Tatbikat öncesinde Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, tatbikata ilişkin bilgilendirmede bulundu. Kaymakam Dundar, ülke genelinde aynı anda bu tatbikatın yapılacağını belirterek, olası bir deprem, sel veya doğal afet anında hazırlıklı olmak gerektiğini söyledi.

Saat 18.57'de deprem uyarısının yapılmasıyla birlikte tatbikata katılan katılımcılar "çök-kapan-tutun" hareketini yaptı.

1999'daki depremde hayatını kaybedenler için dua edildi

İlçe Müftüsü Bayram Karar tatbikat sonrasında Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde 12 Kasım 1999'daki depremde hayatını kaybedenler için dua etti.

AdminAdmin