Güncel
Giriş Tarihi : 04-10-2022 12:23   Güncelleme : 04-10-2022 12:56

Gerze’ de ‘Dünya Yürüyüş Günü’ etkinliği

Dünya Yürüyüş Günü münasebetiyle ilçemizde yürüyüş etkinliği düzenlendi

Gerze’ de ‘Dünya Yürüyüş Günü’ etkinliği

Hükümet Konağı önünden başlayarak festival alanında son bulan yürüyüş, Gerze Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlendi. Gerze Toplum Sağlığı Merkezince düzenlenen yürüyüşe, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Gerze Kürek Kulübü, GERDAK (Yeşil Gerze Dağcılık ve Spor Kulübü) destek verdi.

Yürüyüşün sona erdiği Festival Alanında basın açıklaması gerçekleştiren Toplum Sağlığı Merkezi sağlık personelleri, 1991 yılında başlatılan Dünya Yürüyüş Gününün, fiziksel olarak aktif olmanın ve fiziksel hareketsizliğin küresel krizine karşı basit ve eğlenceli bir kutlama yöntemi sağladığını, Ülkemizde de 3-4 Ekim günlerinin Yürüyüş Günü olarak kutlandığını kaydettiler.

Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri ile gündelik hayatınızın içine fiziksel aktiviteyi entegre ve teşvik etmenin amaçlandığını söyleyen sağlık personelleri, “günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve teknolojideki gelişmeler ile yaşam koşullarının kolaylaşması giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi ile toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artırmıştır.

Fiziksel aktivite vücut direncinin artarak enfeksiyonlara karşı koruma geliştirilmesine katkı sağlayabilmektedir. Bu kapsamda spor aktivitelerinin yanı sıra egzersiz, oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktiviteler de fiziksel aktivite olarak kabul edilmektedir” ifadelerini kullanarak basın açıklamasını sonlandırdılar.

GERDAK olarak sağlıklı yaşam yürüyüş etkinliğine katılmaktan mutlu olduklarını belirten GERDAK Başkanı Birol Sazak, "birçok kalp damar hastalığı, diyabet, şeker hastalığı, obezite bakımından fiziksel hareketsizlik, risk faktörleri arasında. En kolay fiziksel aktivitelerden biri olan yürüyüşü alışkanlık haline getirerek, sağlıklı yaşam adına büyük bir adım atmış oluruz. Bugün Dünya Yürüyüş Günü. Her yıl özel etkinlerle bugünü kutluyoruz. Yürüyüş yapmak biz insanların ruhunu ve bedenini rahatlatıyor. Bugün çok eğlendik ve güzel zaman geçirdik. Yürüyüşe katılarak bu güzel aktiviteyi daha da anlamlı ve keyifli hale getiren herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

AdminAdmin