Güncel
Giriş Tarihi : 01-07-2021 17:36   Güncelleme : 03-07-2021 12:00

Gerze'de Kabotaj Bayramı kutlamaları

1 Temmuz Kabotaj Bayramı Etkinlikleri Kapsamında ilçemiz liman içi mevkiinde gönüllü profesyonel dalgıçlarca deniz dipleri temizlendi.

Gerze'de Kabotaj Bayramı kutlamaları

Denizlerimizde taşımacılığı ve ticaret haklarını yabancıların kontrolünden alarak, bu hakları Türk gemi ve vatandaşlarına tanıyan Kabotaj Kanunu’nun 95. yılı olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Koronavirüs salgını sebebiyle kutlanamazken, Gerze Kaymakamlığı, Gerze Belediyesi ve İlçe Liman Başkanlığı ortaklığıyla 1 Temmuz’a özel ilçemiz liman içi mevkiinde gönüllü profesyonel dalgıçlarca deniz dipleri temizlendi.

Tüplü ve tüpsüz dalış yapan dalgıçlar deniz dibindeki çöpleri toplarken ortaya çıkan görüntü ise bu çalışmanın ne kadar verimli olduğunu gözler önüne serdi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı tebrik eden Başkan ŞENSOY; “Koronavirüs salgını sebebiyle maalesef 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı eski coşkusuyla kutlayamadık. Ancak, Kaymakamlığımız ve  İlçe Liman Başkanlığımızla ortaklaşa bir çalışma gerçekleştirerek gönüllü dalgıçlarca tüplü ve tüpsüz dalış yapılarak ilçemiz liman içi mevkiinde deniz dibini temizledik. Gerze’de geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz bu çalışmanın neticesinde ise ortaya çıkan görüntü bizleri derinden üzerken, ne kadar faydalı bir çalışma yaptığımızı da göstermiş oldu. Bu kapsamda bizlere destek olan herkese sonsuz teşekkür eder, tüm denizcilerin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutlarım.” Dedi.

Deniz diplerindeki çöpler daha sonra bir araya toplanarak çöp arabalarınca Katı Atık Aktarma İstasyonu’na götürüldü.

Deniz Şehitleri anısına yapılan denize çelenk bırakma programına Kaymakam Murat Güven, Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze İlçe Jandarma Komutanı Asb. Kd. Bçvş. Hüseyin Kaplan, Gerze İlçe Emniyet Müdür V. Komiser Serdar Tokur, S.Ü.Gerze MYO Md. Öğr. Gör. Mehmet Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan,  İlçe Liman Başkanı Engin Kirpitçi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, Belediye Meclis Üyesi Ümit Akça, Ziraat Bankası Md. Alaattin Erden ve Gerze Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Gültekin Olgunsoy katıldı.

AdminAdmin