Güncel
Giriş Tarihi : 14-02-2023 13:29   Güncelleme : 14-02-2023 13:39

Gerze’ den deprem bölgesine yakacak odun desteği

Gerze ve Dikmen ilçelerinden deprem bölgelerine yakacak odun desteği sağlandı

Gerze’ den deprem bölgesine yakacak odun desteği

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından Türkiye'nin her köşesinden afet bölgesine az çok demeden yardımlar gitmeye devam ediyor. Bu kapsamda ilçemiz Gerze Kaymakamlığı ile Gerze Belediyesi tarafından Kahramanmaraş, Gaziantep ve çevre illerde meydana gelen depremde mağdur olan vatandaşlarımıza destek olmak için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor.

İlçemize gelen depremzede ailelere ve deprem bölgelerine gönderilmek üzere gıda, hijyen malzemeleri, battaniye ve ısıtıcı ihtiyacı bulunduğu, yardımların Gerze Kapalı Spor Salonundaki görevlilere teslim edilebileceği belirtilirken Gerze Kaymakamlığı ve Gerze Orman İşletme Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde de deprem bölgesine 60 ton odun gönderildiği kaydedildi.

Pirahmet köyünde Gerze Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile gönüllü köy halkından oluşan ekip tarafından depremzedeler için gönderilecek odunlar ilk önce kesildi daha sonra gönderilmek üzere çuvallanarak deprem bölgelerine sevk edildi.

Dikmen’ den Kahramanmaraş’ a 76 ton odun desteği

Dikmen ilçesi de depremzedeler için tek yürek oldu ve Dikmen Kaymakamlığı koordinesinde başlatılan yardım kampanyalarında toplanan yardımları ilk günden itibaren deprem bölgelerine gönderdi. Bu kapsamda yaraları bir nebze de olsa sarabilmek için Dikmen’ den deprem bölgesi Kahramanmaraş’ ın Pazarcık ilçesinde 76 ton odun gönderildiği öğrenildi.

AdminAdmin