Güncel
Giriş Tarihi : 16-05-2019 14:48   Güncelleme : 16-05-2019 15:29

Gerze'den Samsun'a ATA'ya Saygı Yürüyüşü

Ultra Doğa Yürüyüşçüleri, geleneksel hale getirdikleri 19 Mayıs ATA'ya Saygı Samsun yürüyüşü için Gerze'den yola çıktı

Gerze'den Samsun'a ATA'ya Saygı Yürüyüşü

Rekortmen yürüyüşçü Mustafa Kıray, her yıl 19 Mayıs’ta gerçekleştirdiği ATA’ya saygı yürüyüşünü 100. Yıl münasebetiyle bu yıl kalabalık bir grupla gerçekleştirecek.

Yürüyüş ekibini, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüseyin Şahin, AK Parti ilçe başkanı Vahdettin Özdemir ve ilçe sakinleri uğurladı.

Mustafa Kıray(72), Neslihan Çavdar(47), Mustafa Çavdar(49), Mehmet Tunçer(57)’den oluşan dört kişilik Ultra Doğa Yürüyüşçülerine ek olarak Bursa’dan gelen Figen Miyanyedi(47) ve Ukrayna’dan gelen Margaryta Haralanbidy’de katıldı.

Önceki yıllarda Mustafa Kıray’la bir yürüyüşte tanışan Ukraynalı Haralanbidy, bu yıl 19 Mayıs 100. Yıl etkinlikleri için Türkiye’ye geldi.

Ukrayna uyruklu Haralanbidy, ilk uzun yürüyüşünün bu olacağını söyleyerek, Türkiye’yi ve Atatürk’ü çok sevdiğini Ultra Doğa Yürüyüşçüleriyle bu yürüyüşü yapacak olmaktan onur duyduğunu belirtti.

47 yaşındaki Figen Miyanyedi’de Bursa’dan yürüyüş için Gerze’ye gelen bir diğer yürüyüşçü.

Toplam altı kişilik yürüyüş ekip hazırlıklarını tamamladıktan sonra Gerze Atatürk Anıtının önünden sabah saat 09.30’da yürüyüşe başladı. Gerze Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan Yardımcısı Ferhat Hançer ise yürüyüş ekibine arabasıyla eşlik edecek diğer isim.

İlk olarak Alaçam sonra Bafra’da konaklayacak olan ekip son olarak 19 Mayıs 2019 Pazar günü sabahı Samsun’da Atatürk Anıtının önünde bayrak açacak.

    

Seda ŞengülSeda Şengül