Güncel
Giriş Tarihi : 07-02-2023 16:51   Güncelleme : 11-02-2023 16:23

Gerze depremzedeler için tek yürek

Gerze Kaymakamlığı ve Gerze Belediyesinin depremzedelere yönelik düzenlediği yardım kampanyası, vatandaşların yoğun desteğiyle çığ gibi büyüyor

Gerze depremzedeler için tek yürek

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin vurduğu ve 10 ilde yıkıma neden olan afette tüm Türkiye olduğu gibi Gerze’ de tek yürek oldu. Yaşanan deprem felaketlerinin ardından Gerze Kaymakamlığı ve Gerze Belediyesinin başlattığı yardım kampanyası, vatandaşların yoğun desteğiyle çığ gibi büyüyor.

İlçemizde depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan yardım toplama alanında gönüllü vatandaşların ve görevlilerin hummalı çalışmaları sürüyor

Duyarlı Gerzeliler başlatılan yardım kampanyasının ardından depremzedelerin ihtiyaç duyabileceği giyinme, gıda ve ısınma malzemelerini akın akın getirmeye devam ediyor. Kaymakamlık ve Belediye personellerinin de seferber olduğu yardım kampanyasında vatandaşların getirdiği eşyalar büyük bir titizlikle sınıflandırılıp, paketleniyor.

Gerze Kaymakamlığı ve Gerze Belediyesi işbirliğiyle depremzedeler için oluşturulan kampanyayı duyan Gerzeli vatandaşlar deprem bölgesine ulaştırılmak üzere giysi, battaniye, çocuk maması, gıda maddeleri, elektrikli soba gibi yardım malzemelerini Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezine getirerek buradaki görevlilere teslim ediyorlar. Gelen yardımlar görevliler tarafından kayıt edilerek, sınıflandırılıp paketleniyor.

Toplanan malzemeler tıra yüklenerek deprem bölgesine ulaşmak üzere yola çıkarılıyor.

AdminAdmin