Güncel
Giriş Tarihi : 18-09-2015 09:13   Güncelleme : 18-09-2015 12:13

Gerze Devlet Hastanesinin Kesin Kabulü Nihayet Yapıldı

Yıllardır yılan hikayesine dönen ve bayındırlıkça bir türlü kabulü yapılamayan hastanemizin kesin kabulü 10 yıl sonra mahkeme kararıyla nihayet neticelendi.

Gerze Devlet Hastanesinin Kesin Kabulü Nihayet Yapıldı
 2005 yılında geçici kabulü ile hizmete açılan 50 yataklı Gerze Devlet Hastanesinin, hizmete açıldığı günden bu güne kesin kabul prosedürünün gerçekleşmemesi sebebiyle gerekli bakım onarım çalışmaları yapılamamaktaydı.

Diğer ilçelerdeki Devlet Hastaneleri bırakın tadilat yapılmasını, yeniden projelendirilip tekrar inşa edilirken Gerze Devlet Hastanesinde söz konusu durum nedeniyle tadilat dahi yapılamıyordu. Hastanenin kesin kabulünün yapılmasının ardından bakım ve onarım çalışmalarının yapılmasına engel teşkil edecek başka bir durumun olmadığı ve hastane binasının günümüz şartlarına uygun hale getirilebileceği öğrenildi.

Gerze ve Dikmen olmak üzere iki ilçeye de hizmet vermeye çalışan Gerze Devlet Hastanesinin mevcut durumuyla yeterli olmadığı bundan dolayı da Gerze'ye günün şartlarına uygun siyasi irade tarafından yeni bir hastane yapılması talebinde bulunulduğu bilinmekte.

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Hastanenin yapılmasında büyük emeği geçen Dönemin Anavatan Partisi İlçe Başkanı Abdullah Çelik ise düşüncelerini şu şekilde açıkladı;

1991 yılında Gerze'de Devlet Hastanesi yapılması için Anavatan Partisi İlçe Başkanı olarak teşebbüse geçtim. Hastane yeri için arayışlara geçtim ve dönemin Doğru Yol Partili Ulaştırma Bakanı Yaşar Topçu' ya konuyu aktardım. Kendileri çok büyük ilgi alaka gösterdi. Gerze'de bir yer bulunduğunda gerekli ödeneği hazırlayıp göndereceğini ifade etti.

Daha sonra hastane için bulunan 14.500m2 yerin sahibiyle pazarlık sonucu o zamanın parasıyla (1992 yılı ) 150.000 TL'ye anlaşıldı. Yerin tapusu İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredildi ve 50 yataklı Devlet Hastanesi yapıldı.

O zaman bize verilen bilgilere göre herhangi bir sorun olmadığını ve hizmete açılabileceğini belirttiler. Sağlık Bakanlığı'nın onayı ile Devlet Hastanesi hizmete açıldı. Yapılan değişiklikler ile yatak sayısı 25'e indirildi. Bu Gerzeli bir vatandaş olarak kabul edebileceğimiz bir durum değil. Gerze günden güne büyüyen ve gelişen bir ilçe, nüfus yoğunluğu her geçen gün artmakta. Gerze Devlet Hastanesi Dikmen ile birlikte iki ilçeye hizmet vermekte. Hastane bu günün şartlarında hizmete cevap vermeye uygun olmayan durumda.

Talebimiz şudur Hastanemizin arsası 14.500marsanın 3/2' si boş. Yeni bir hastane yeri aramamıza gerek yok. Hastanemizin boş arsası üzerine en az hastanemizin büyüklüğünde ek ilave bina yapılmalıdır. Gerze'mizin seviyesine yakışır konuma getirilmelidir. Bugün Gerze konumunda olan hastaneler 120 yataklıdır. Hastanemizin bu düzeye getirilmesi Gerze Halkının beklentisidir. Bu talebimizi bir çok zaman siyasilere aktarmamıza rağmen herhangi bir ilerleyişin olmayışı vatandaşlarımızı üzmektedir.

Siyasi iktidardan beklentimiz budur.

Abdullah Çelik : 1991 yılından Anavatan Partisi'nin kapanmasına kadar Gerze İlçe Başkanlığı yapmıştır. Son yerel seçimlerde Ak Parti İlçe yönetim kurulu isteği üzerine Belediye Başkan aday adayı olmuştur.

Seda ŞengülSeda Şengül