Güncel
Giriş Tarihi : 08-06-2017 16:44   Güncelleme : 08-06-2017 16:59

Gerze En Güçlü İtfaiye Aracına Kavuştu

Gerze’ye yeni itfaiye aracı alındı. Belediyeye ait itfaiye araçları içerisindeki en güçlü ve en üstün araç olduğu öğrenildi

Gerze En Güçlü İtfaiye Aracına Kavuştu

Gerze’ye yeni itfaiye aracı alındı. Konya’da yapımı tamamlanan araçta, hem merdiven hem su tankı hem de köpük tankı bulunuyor. Belediyeye ait itfaiye araçları içerisindeki en güçlü ve en üstün araç olduğu öğrenildi.

 

İhaleyi kazanan firma tarafından yapımı Konya’da tamamlanan yeni itfaiye aracı, Gerze Belediyesi önünde görücüye çıktı. Araç, mevcutta bulunan itfaiye araçlarının bütün özelliklerini bünyesinde barındırmakla kalmayıp, birçok yeni özellikle Gerzeli itfaiyecilere yangın anında daha rahat müdahale imkanı sunuyor.

 

Sepetten kontrol edilebiliyor

Gerze Belediyesi İtfaiye Garajı’nda şu anda bulunan iki tane 5 tonluk itfaiye aracı, 7 tonluk takviye amaçlı kullanılan su tankeri, bir tane bir buçuk tonluk arama kurtarma aracı ve 32 metre merdiveni bulunan merdivenli itfaiye aracına ek olarak alınan yeni itfaiye aracı, bütün bu özellikleri bir araca topladı. Hem merdiveni hem su tankı hem de köpük tankı olan tek itfaiye aracı oldu.

 

Eski merdivenli itfaiyenin su sistemi olmadığı, ama yeni aracın su tanklı diğer araçlara göre de daha uzak mesafe su püskürtebildiği öğrenildi.  Merdivenin ucunda yangına yukarıdan müdahale edebilmek için bir sistem olduğu ve aşağıdan hortum uzatmak yerine sepet içerisinden hortumun kontrol edilebildiği öğrenildi.

Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş