Güncel
Giriş Tarihi : 17-07-2016 15:03   Güncelleme : 17-07-2016 20:40

Gerze Hassasiyetini Koruyor

Gerze seçilmiş hükumete yönelik gerçekleşen darbe girişimine tepki için bir kez daha meydanlardaydı. Meydanlarda Halka Seslenen Gazi Maviş "Biz Halkımızın Emaneti Olan Meclise Sahip Çıktık"

Gerze Hassasiyetini Koruyor

 Gerze darbe girişimine karşı meydanları bir an olsun boşaltmadı. Akşam namazı sonrası Hükümet Konağı önüne gelen kalabalık hep bir ağızdan sloganlar atarak milli iradeye sahip çıktı.
Düzenlenen programa Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Dikmen Kaymakamı Soner Özer, İlçe Garnizon Komutanı Murat Özcan
  Ak Parti Gerze İlçe Başkanı İzzet Karaman, Önsiad Genel Başkanı Rasim Erdoğmuş ve Eski Sinop Milletvekili Aday Adayı Cemal Şen STK temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Gecede konuşan Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise, Darbenin halk direnişi ile püskürtüldüğünü kaydederek, “Ankara’nın sokakları tutulmuştu, Ankara’nın sokaklarında maalesef vatandaşlarımızın yolları kesilmişti. Üzerlerine tanklar sürülüyordu. Buna rağmen milletvekili arkadaşlarımızla TBMM yani milli iradenin tecelli ettiği yere koşarak, sizlerin verdiği emaneti korumak için gittik. Her partiden milletvekillerimizle milli iradeye sahip çıkmak için koştuk. 1920 de kurulan bu meclis istiklal harbinde dâhil kapatılmadı. Bu meclis her zaman açık bulundu ve bizler dün bitin saldırılara rağmen TBMM açık tutmak ve nöbet tutmak için oradaydık. Başkomutanımız evlerinize dönün diyene kadar bu meydanları terk etmiyoruz. Dün 28 Şubatta rahmetli Necmettin Erbakan bu züllümler yapılırken acımızı yüreğimize gömdük ama bugün gömmeyeceğiz. “ dedi.



Büyük bir coşkuyla gerçekleşen demokrasi nöbetine katılan Dikmen Kaymakamı Soner Özer, katılan kalabalığa hitap etti.

Devletin dimdik ayakta olduğunu kaydeden Özer, “Güzel Gerze’mizin yüreği büyük insanları; devletimiz bütün kurumlarıyla dimdik ayaktadır. Herkesin bu bilinçte olmasını istiyorum. Üç beş çapulcuya bu vatanı teslim etmeyeceğiz, ilçe Jandarma Komutanlığımızla, Emniyet güçlerimizle, bütün kurumlarımızla dimdik ayaktayız. Kimse bu devletle oynamasın, oynamaya çalışmasın. Milletimiz ne kadar büyük bir millet olduğunu dün akşam bütün dünyaya gösteri. Bu büyük milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. İlçemizin, ilimizin ve ülkemizin büyük insanları hepinizi Allaha emanet ediyorum.” Dedi.



Soner Özer’e İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan eşlik etti.

Gecede Önsiad Genel Başkanı Rasim Erdoğmuş ve Eski Sinop Milletvekili Aday Adayı Cemal Şen de topluluğa seslenerek, demokrasiye sahip çıkmaya çağırdı. Bu coğrafyanın zor bir coğrafya olduğunu bin yıldan bu yana büyük oyunlar oynandığını ama halkın basireti ve feraseti sayesinde bu tür oyunların her defasında bozulduğunu belirterek, Türkiye’nin günden düne büyüdüğünü bu büyümeden rahatsız olan güçlerin ülkemiz üzerinde operasyonlar yapmak istediğini ama halkın duruşundaki onur ve Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ile başarıya ulaşamamıştır dediler.



Gece boyunca tekbirler ve dualar ile meydandan ayrılmayan kalabalık sabah namazına kadar nöbet tuttu.


















hakan akbaşhakan akbaş