Güncel
Giriş Tarihi : 16-03-2022 21:53   Güncelleme : 17-03-2022 10:33

Gerze İçin Proje Üretecekler

Proje Döngüsü Yönetimi Kursiyerleri Belgelerini Almaya Hak Kazandılar

Gerze İçin Proje Üretecekler

Gerze Kaymakamlığının bünyesinde oluşturulan Proje Koordinasyon ve Ar-Ge Ofisi gönüllü katılımcıları, Kalkınma Ajansı tarafından verilen PCM (Proje Döngüsü Yönetimi) eğitimlerini tamamlayarak, sertifikalarını almaya hak kazandılar.

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar’ın himayelerinde oluşturulan ve Proje Koordinatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Alev Erenlerin yürüttüğü Proje Döngüsü Yönetimi eğitimine katılan 14 kursiyer eğitimlerini tamamladı.

Kursun sonunda katılımcıların belgeleri Kaymakam Tekin Dundar tarafından verildi.

Konuyla alakalı vatandaşlarımızı bilgilendirmek adına Proje Koordinatörlüğünü yürütmekte olan Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu Eski Müdürü ve halen Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Başkanlığını yürütmekte olan Öğretim Üyesi Dr. Alev ERENLER ile  “Gerze Kaymakamlığı Proje ve Ar-Ge Koordinasyon Ofisi” hakkında söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşi kapsamında Proje Ofisi hakkında detaylı bilgi aldık.

Fatih Uysal: Gerze Kaymakamlığı Proje ve Ar-Ge Koordinasyon Ofisi ne zaman kuruldu? Böyle bir proje ofisi kurma fikri nasıl ortaya çıktı?

Alev Erenler: Proje ofisi ocak ayı itibariyle kuruldu. Fikir Sayın Kaymakamımıza ait aslında. Kendisi de proje konularında oldukça deneyimli ve bilgi sahibi. Benim de yıllardır söylediğim bir şey olan “İhtiyaçları gidermek için kurumlar sadece devletin merkezi bütçesini temel almamalı. Kaynak sağlamak için gerek AB, BM, kalkınma ajansları vb. fon kaynakları var. Bu kaynaklardan yararlanılması gerek!”  düşüncesini sayın kaymakamımız da düşünmekteler. Bu noktada Gerze’nin ihtiyaçlarını analiz edip uygun fon kaynaklarına projeler yazarak, ihtiyaçlara çözümler üretmek amacıyla böyle bir proje ofisi kurmayı düşünmüşler. Bana da “ofisin koordinatörlüğünü yapar mısınız hocam?” dediler ben de kendileriyle çalışmaktan memnuniyet duyacağımı ifade ettim. Böylelikle ocak ayı içerisinde Proje Ofisini kurmuş olduk. Daha sonra çeşitli kurum ve kuruluşlardan ve halktan gönüllü katılımlar oldu.

Fatih Uysal: Peki Proje ofisinde neler yaptınız ya da ilerleyen süreçte neler planlıyorsunuz?

Alev Erenler: Aslında hızlı bir çalışma sürecine giriştik. Proje ofisinde şu an toplamda 14 kişiyiz. Üniversiteden hocalarımız var, milli eğitimden hocalarımız var, çeşitli meslek grubundan arkadaşlarımız var. İlk olarak proje yazma bilgisi olmayanlar için iki tane proje eğitimi düzenledik. Birisi KUZKA uzmanlarımız tarafından verildi. Hem Proje Döngü Yönetimi (PCM) hem de kalkınma ajansı projelerine yönelik bir eğitim oldu. İkinci eğitim ise Avrupa Birliği (AB) ve Erasmus Plus projelerine yönelik bir eğitimdi.

Proje ofisi olarak ilk projemizi hazırladık bile. SOGEP kapsamında KUZKA’ya istihdam temelli bir proje sunduk. Projemiz değerlendirme aşamasında. Hali hazırda 3 AB projesinin yazımı ise devam etmekte.

Önümüzdeki günlerde ise ilçenin bir SWOT analizini yapmayı planlıyoruz. Çalışmalarımız çeşitli projelerle devam edecek. Gerze’ye katkı sunmak isteyen, proje fikri olan herkesi Proje Ofisimize bekleriz…

AdminAdmin