Güncel
Giriş Tarihi : 09-05-2018 13:53   Güncelleme : 09-05-2018 14:07

Gerze İl Birincisi Oldu

2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde, din görevlileri arasında "Etkili Hutbe Sunumu" yarışması Sinop Alaaddin Camii’nde yapıldı

Gerze İl Birincisi Oldu

İlçelerin kendi bünyelerinde Din Görevlileri arasında yaptıkları yarışmalar sonucu belirlenen ilçe birincilerinin katıldığı il finali yarışması Sinop Alaaddin Camii’nde tamamlandı.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik başkanlığında, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez, Boyabat İlçe Müftüsü İsa Sağlam, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Emin Kaplan, İ.H.L. Mesleki Dersler Öğretmeni Davut Çay ve İ.H.L.Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Erdoğan Bulut Kurtuluş’tan oluşan komisyon karşısında en etkili hutbe sunumunu gerçekleştirerek il birincisi olmak için yarıştılar.

Yarışmaların komisyon başkanlığını yürüten İl Müftüsü Ali Hayri Çelik ,burada yaptığı konuşmasında “sizler ilçelerinizde birinci olmuş ve il finaline katılmak üzere buraya kadar gelmişsiniz. İstisnasız hepiniz birincisiniz ancak kurallar gereği bir birinci belirlememiz gerekiyor. Cenab-ı Hak Hepinizi muvaffak eylesin” dedi.

Yapılan yarışmalar sonunda Etkili Hutbe Sunumu yarışmasında il birinciliğini Gerze İskele Camii İmam Hatibi Bayram Karakaş kazandı.

Bölge Finalinde Sinop’u Temsil Edecek
Yapılan yarışma sonucunda ‘Etkili Hutbe Sunumu’ yarışmasında 27 Mayıs 2018 tarihinde Giresun İlinde yapılan bölge finalinde Sinop’u temsil edecektir.

Seda ŞengülSeda Şengül