Güncel
Giriş Tarihi : 30-03-2017 10:01   Güncelleme : 30-03-2017 10:55

Gerze Liman Başkanlığı'na Engin Kirpitci Getirildi

İlçemiz Liman Başkanlığı görevine, Ordu Liman Başkanı Engin Kirpitci getirildi

Gerze Liman Başkanlığı'na Engin Kirpitci Getirildi
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan liman başkanlığı atamaları kapsamında, Gerze Liman Başkanlığı'na getirilen Engin Kirpitci, 16 Mart'ta görevine resmen başladı.

Engin Kirpitci, Ordu'da 11 yıl Liman Başkanlığı görevinde bulunduktan sonra Gerze'ye atandı.

Karadeniz'in daha çok balıkçı ağırlıklı, özellikle Yakakent'te balık fabrikalarının olması sebebiyle Yakakent Limanının Karadeniz'deki büyük balıkçı limanlarından birisi olduğunu söyleyen Başkan Kirpitci, ''Samsun ve Trabzon'da yat limanı trafiği var. Diğer kesimlerde balıkçı tekneleri daha yoğunlukta'' dedi. Türkiye'nin bir çok noktasında görev yapmış olan tecrübeli başkanın 25 yıllık Liman Başkanlığı geçmişi var. İlk görev yerinin Samsun olduğunu söyleyen Başkan Kirpitci, daha sonra 7 yıl Antalya'da, 3 yıl İzmir'de, 3 yıl Trabzon'da, 1,5 yıl Sürmene'de ve son olarak 11 yıl Ordu'da görev yaptığını belirtti.

Gerze'yi sakin ve güzel bir ilçe olarak gördüm diyen Başkan Kirpitci, '' Türkiye'nin bir çok noktasını gezip de Gerze'yi görmemenin eksiklik olduğunu hissettim'' dedi.

Görevde bulunduğu sürece tecrübelerini ve birikimlerini buradaki balıkçılara ve gemi adamlarına aktarmaya çalışacağını belirten Başkan, ''Gittiğim yerlerde güzel anılar bırakırım. Görevde bulunduğum süre içerisinde en iyi şekilde hizmet vermeye çalışacağım'' ifadelerinde bulundu.

1962 Ordu - Ulubey doğumlu olan Başkan Engin Kirpitci, evli ve iki çocuk babası.

Seda ŞengülSeda Şengül