Güncel
Giriş Tarihi : 20-03-2017 15:28   Güncelleme : 20-03-2017 17:18

Gerze MYO Çanakkale Şehitlerini Andı

Gerze Meslek Yüksekokulu, düzenlediği programla 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni 102. yılında andı.

Gerze MYO Çanakkale Şehitlerini Andı
Gerze Meslek Yüksekokulu, düzenlediği programla 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni 102. yılında andı.

 

Programda öğrenciler ve öğretim üyelerinin Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okuduğu bir izleti, izleyicilere gösterilirken, Çanakkale’deki şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Öğretim Görevlisi Mehmet Keskin, Çanakkale Deniz Savaşı’yla ilgili bir konuşma yaparken, Osmanlı Devleti’nin sığınmacı olarak kabul ettiği Goeben ve Breslau gemilerinin, tatbikat amacıyla gittiği Karadeniz’de Rusları bombalaması sonucu Birinci Dünya Savaşı’na girmek zorunda kaldığını belirtti.

 

Çanakkale Savaşı’nda yüzlerce kiloluk topu kaldıran Seyit Ali Onbaşı’nı da anlatan Keskin, 215 kiloluk topu tek başına kaldırdığını söyledi. Savaş sonrasında aynı topu yeniden kaldıramadığını belirten Keskin, Seyit Ali Onbaşı’nın daha sonra Havran’a döndüğünü ve hamallık yapmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

Muazzam bir inanç sonunda bu vatan bizlere verildi

Programda konuşan Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alev Erenler, Mustafa Kemal’in “Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum” sözünü hatırlatırken, Çanakkale Savaşı’nın çok kanlı ve Dünya savaş tarihinde emsali görülmeyen bir savaş olduğunu söyledi.

 

“Muazzam bir inancın sonunda bu vatan bizlere verildi diyen Erenler, Çanakkale’de mücadele eden erler sayesinde bugün burada olduğumuzun altını çizdi. Bu vatanın bize emanet olduğunu ve gözümüz gibi bakmamız gerektiğinin altını çizdi.

 

Programın sonunda Çanakkale Savaşı’nı anlatan Diriliş Çanakkale 1915 adlı 2 saatlik bir film gösterimi yapıldı.

Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş