Güncel
Giriş Tarihi : 06-05-2015 23:30   Güncelleme : 06-05-2015 23:50

Gerze MYO Mensupları ve Mezunları Derneği Kuruldu

Gerze Meslek Yüksekokulu Mezunları ve Mensupları Derneği Kuruldu. Derneğin ilk toplantısının basına açık bölümünde konuşan Başkan Asım Topaklı, "Gerze Meslek Yüksekokulu Mensupları ve Mezunları derneği olarak biz Gerze Meslek Yüksekokulu yönetimiyle el ele vererek okulumuzun gelişimine ve heyecanına destek olmak istiyoruz." dedi.

 Gerze MYO Mensupları ve Mezunları Derneği Kuruldu
Gerze Meslek Yüksekokulu Mezunları ve Mensupları Derneği resmen kuruldu. Asım Topaklı başkanlığında okul toplantı salonunda bir araya gelen dernek yönetim kurulu üyeleri, okul yönetimi ile birlikte yaşanan gelişime katkı sağlayacaklarının altını çizdi.

Toplantıda bir açıklama yapan Gerze Meslek Yüksekokulu Mensupları ve Mezunları Derneği Başkanı Asım Topaklı, derneklerinin kuruluş aşamasını tamamladığını ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarının beğenisi ile başkanlık görevinin kendisine uygun görüldüğünü ifade etti.
Konuşmasında derneğin amaçlarından bahseden Topaklı, "Amacımız yüksekokulumuza her anlamda destek olabilmektir. Derneğimizin daha etkili bir hal alabilmesiiçin  siz değerli basın mensuplarını  bugün buraya davet ettik. Derneğimizin ilerleyen zamanlarda yapacakları çalışmaları hem üyelerimizle paylaşacağız hem de zaman zaman siz değerli basın mensuplarımızla faaliyetlerimizin duyurulması için bir araya geleceğiz." dedi

Dernek olarak yeni kurulmuş olmalarına rağmen çalışmalara hızlı bir şekilde başladıklarını kaydeden Asım Topaklı, "Hedefimiz derneğimizin üyeleriyle birlikte okulumuz için güzel çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu doğrultuda yapacağımız çalışmaları sadece düşünmekle kalmayıp uygulamaya geçirmek istiyoruz ve bunun içinde siz değerli üyelerimizin ve basın mensuplarımızın desteğine ihtiyacımız var. Derneğimizin başkanı olarak  üyelerimizden gelecek  proje tekliflerini de değerlendirmeye hazırım. Burada yapmak istediğimiz ortak akıldan yola çıkarak Gerze Meslek Yüksekokulu’nu bir adım daha ileriye götürmek olacaktır. Bunun içinde Gerze halkıyla ve medya mensuplarıyla birlikte ve tabiî ki de siz değerli üyelerimizleomuz omuza vererek bu çalışmaları birlikte yapacağız. " ifadelerini kullandı.

Okul Yönetimi İle El Ele Vereceğiz

Konuşmasında Rektör Prof. Dr. Recep Bircan'ın göreve gelmesi ile başlayan gelişimi, okul yönetimi ile ele ele vererek sürdürmeyi amaçladıklarını ifade eden Topaklı, ileriki sene kurulacak Basım Yayın teknolojileri ve Moda yönetimi bölümleri ile öğrenci sayısının bine ulaşacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: "2002 yılında 19 Mayıs Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Gerze Meslek Yüksekokulu 2007 yılında Sinop Üniversitesi’nin bünyesine dahil olarak faaliyetlerine devam etmiştir. 2011 ‘de Prof. Dr. Recep Bircan’ın Rektör olarak göreve gelmesiyle birlikte hem üniversitemiz hem de Gerze Meslek Yüksekokulumuz büyük bir gelişim ve dönüşüm yaşadı. Sizinde bildiğiniz gibi meslek yüksekokulumuz modern görünümlü yeni binasıyla ve son teknolojiyle donatılmış derslikleri ve atölyeleriyle Türkiye’de Güzel bir örnek oluşturmaktadır. 763 olan öğrenci sayısını bugün 1000’e çıkarmayı hedeflemektedir. Var olan bölümlerinin yanı sıra önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Basım Yayın teknolojileri ve Moda yönetimi bölümleriyle de öğrencilerine  hizmet vermeye devam edecektir. 
Gerze Meslek Yüksekokulu Mensupları ve Mezunları derneği olarak bizlerde Gerze Meslek Yüksekokulu yönetimiyle el ele vererek okulumuzun gelişimine ve heyecanına destek olmak istiyoruz. Dernek olarak yapacağımız çalışmalarda da bu anlayışı kendimize temel prensip edineceğiz.
Son olarak değerli  basın mensuplarımıza ve derneğimizin üyelerine katılımları için teşekkür etmek istiyorum. Zaten ilerleyen günlerde de  derneğimizin faaliyetleri hakkında konuşmak için sık sık bir araya geleceğiz."





AdminAdmin