Güncel
Giriş Tarihi : 18-04-2016 15:20   Güncelleme : 18-04-2016 15:20

Gerze MYO'da “Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” Konferansı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet'in (SAV) dünyaya teşriflerinin 1445. yıldönümü münasebetiyle, Gerze Meslek Yüksekokulunda "Hz Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu bir konferans programı düzenlendi.

Gerze MYO'da “Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” Konferansı
Yüksekokul Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak, Gerze İlçe Müftüsü Ali Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Halk Eğitim İlçe Müdürü Nazım Aksu, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Tekin,  Müdür Yardımcılarımız Öğr. Gör. Mehmet KESKİN, Öğr. Gör. Funda İNCE, Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Köycü, Kurum ve Daire amirleri, STK Temsilcileri, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı

Okunan Kuran – ı Kerim Tilaveti başlayıp, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet'in (SAV) örnek hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile devam eden programda, Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdoğan KÖYCÜ, "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu bir konferans verdi. 

Bugün yaşanılan acı olaylar sonucunda, Müslümanların her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Köycü, "Hz. Muhammet (SAV) yalnızca insanlık için değil, tüm âlemlere rahmet olarak gönderildi. Masum kız çocukları diri diri toprağa gömülürken onun gelmesiyle insanlık onur ve şeref kazandı. Bugün vahdet ve tevhitten uzak kalan Müslüman ülkeler, zulüm ve katliam çemberinde sıkışmış vaziyette.  Bizler bu zulümlerden ancak vahdet inancına sarılarak kurtulabiliriz” dedi.


İslam'ın kamplaşmayı ve ayrışmayı değil, birlikte yaşamayı esas aldığını ifade eden Köycü, "Peygamber Efendimizin (SAV) Veda Hutbesinde belirttiği birlikte yaşama ahlakına sımsıkı sarılmalıyız. Kutlu Doğum etkinliklerinde Peygamberimizi anmakla birlikte, anlamalı ve anladığımızı kendi hayatımıza uygulamalıyız” şeklinde konuştu.

Program sonunda Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Köycü'ye plaketini Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç Dr. Mustafa Öztoprak verdi. 

 



AdminAdmin