Güncel
Giriş Tarihi : 25-12-2014 15:26   Güncelleme : 27-12-2014 11:06

Gerze MYO’DAN Muhteşem Açılış

Gerze Meslek Yüksekokulu Yeni eğitim binasının açılışını Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi.

Gerze MYO’DAN Muhteşem Açılış
 Gerze tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan MYO Binası Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla yapılan temel atma töreninin ardından 25 aralık Perşembe günü Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin katıldığı törenle eğitim hizmetine açıldı.



Gerze Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda yapılan resmi törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin yanı sıra, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy, Garnizon Komutanı J.Albay Şefaattin Serten,Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze MYO Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut, Kurum Müdürleri, Ak Parti İlçe Başkanı İzzet Karaman, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.



Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşması yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Bugün burada, yeşil ile mavinin iç içe kaynaştığı Şirin Gerze’de, Sinop Üniversitesi, Gerze Meslek Yüksekokulu’nun yeni binasının açılış töreni için bir araya geldik. Mutluyuz ve gururluyuz. Çünkü 2011 yılında göreve geldiğimizde ne söylediysek hepsini birer birer hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Bircan,”Önce kurumsallaşmayı, sonra da fiziki, teknolojik ve insan kaynakları potansiyelimizi geliştirmeyi hedeflemiştik ve sizlerin de şahitliğinde bunları büyük oranda başardığımızı görüyoruz. Bunu söylerken hamaset yapmadığımız için de gelecekte başaracağımız daha çok şeyin olduğuna inanıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Hep ileriye bakmak gerektiğini hatırlatan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Gerze Belediye Başkanı Sayın Osman Belovacıklı’ya ve onun şahsında Belediye Meclis Üyelerine, Belediye çalışanlarına “yüksekokulumuz öğrencilerinin futbol, voleybol, basketbol vb sportif faaliyetlerini yapabilmeleri için tahsis ettikleri araziden ve diğer katkılarından” dolayı teşekkür ediyorum.

Her zaman yanımızda olan ve her türlü sıkıntımızın giderilmesinde yardımlarını gördüğümüz Değerli Milletvekilimiz Mehmet Ersoy’a şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemize desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger’i saygı ile selamlıyorum, Ayrıca, bizi maddi ve manevi olarak destek veren isimsiz kahramanlara şükranlarımı sunuyorum.” Şeklinde konuştu. 



Bircan’ın ardından konuşan Ak Parti Sinop Milletvekili ve İç İşleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy ise, turizm kenti olan Sinop’un Gerze ilçesinin bu yatırımla daha büyük bir ivme kazandığını belirterek, Sinop’ta ki çalışmalarından basetti.

Ersoy, İktidarlarının eğitime yatırım noktasına ciddi adımlar attığını vurgulayarak, “Bu yeni hizmet binası, Sinop Üniversitesinin bölgede saygın bir konum edinme noktasında atılmış ciddi bir adımdır” ifadelerini kullandı.





Daha sonra söz alan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ise, Sinop’un 6500 yıllık bir tarihe sahip olduğunu hatırlatarak, en önemli turizm ve kültür olanaklarını bünyesinde barındırdığını kaydetti.


Sinop Eğitim ve Turizm Kenti Olmalı


Köşger konuşmasında Sinop’un konumuna değinerek, yapılan çalışmalar neticesinde Sinop’un Kültür ve Turizm kenti olma noktasında gayret sarf ettiklerini belirtti.

Köşger son olarak büyük bir yatırımın sağlanarak açılışının yapıldığı Yeni MYO binasının Sinop ve Gerze için hayırlı olmasını dileyerek, katılım sağlayan konuklara teşekkür etti.


Katılanlara hitap eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ise, “Bize mutluluk aşılayan, Türkiye’nin en mutlu şehrini saygıyla selamlıyorum” dedi.

Canikli,Sinop’un konum olarak öneminden bahseden Bakan Canikli, Turizm ve Kültür açısından büyük bir öneme sahip olan Sinop’un eğitim noktasında da gün geçtikçe ivme kazandığını hatırlattı.

Her iş alanında rekabet olduğu gibi eğitim noktasında da rekabetlerin yaşandığını ifade eden Bakan Canikli,bu tatlı rekabetlerin eğitime fayda sağladığını kaydederek, Bilimin ışığında, ortak akıl ve iş gücüyle Türkiye’de ki eğitim konumunun gün geçtikçe ilerleyiş kazandığını vurguladı.

Canikli, Hükümet’in en büyük görevinin bütçenin halka hizmet olarak yatırılması olduğunu hatırlatarak geçmiş yıllarda bütçenin % 45’inin faize aktarıldığını geri kalan dilimle yeni yatırımların gerçekleştirildiğini, ancak bugün Ak Parti hükümetinin faizi azaltarak kalan bütçenin de halka yatırım olarak sağlandığını kaydetti.


Canikli Vali Köşger’in Eğitim ve Turizm kenti sözlerine de değinerek, bunun ütopik bir açıklama olmadığını Sinop’un konum bakımından eğitim ve turizm kenti olabileceğini belirtti.

Canikli son olarak,Gerze Meslek Yüksek Okulunun yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyerek, devlet olarak görevlerinin un ve şekerin tedarik edilmesi olduğunu, helvayı yapma görevinin ise öğrencilere ait olduğunu ifade ederek, sözlerini noktaladı.

Plaket takdimlerinin ardından kurdele kesimi ile açılışı yapılan yeni hizmet binasını gezen Bakan Canikli ve heyet, derslikler ve teknik atölyelerde öğrencilerle bir süre sohbet ederek programlarını sonlandırdı.

















 
Sn. Bakanımız Radyo Televizyon Bölümünde GMYO'nun Canlı Radyosunda Muhabirimiz Ömer Çakıcı'nın konuğu oldu.
















AdminAdmin