Güncel
Giriş Tarihi : 04-01-2022 15:59   Güncelleme : 04-01-2022 16:52

Gerze Orman İşletme Müdürlüğü’ nden örnek proje

Gerze Orman İşletme Müdürlüğü, elektrik giderlerini en aza indirmek adına yaptırmış oldukları güneş panelleri (Enerji Santrali) ile ekonomiye katkı sağlıyor

Gerze Orman İşletme Müdürlüğü’ nden örnek proje

Gerze Orman İşletme Müdürlüğü, elektrik giderlerini en aza indirmek amacıyla, işletme müdürlüğü binası çatısına güneş panelleri yerleştirdi. Böylece, Gerze Orman İşletme Müdürlüğü’ nün aylık 15000 kWh’a yakın enerji ürettiği belirtildi. 

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Gerze Orman İşletme Müdürü Ali Keskin, yapımı yaklaşık üç yıl önce tamamlanan ve ilçe ekonomisine de büyük katma değer sağlayan Gerze Orman İşletme Müdürlüğü’ nün her ay ödediği 15-20 bin TL’ lik elektrik faturası fiyatlarını en aza indirmek adına güneş enerjisinden faydalandıklarını, sistemle birlikte tesis gücünün toplamda 100 KW şeklinde olduğunu kaydetti.

Keskin, Orman İşletme Müdürlüğü’ nün çatısında 60 KW, işletmenin sosyal tesis çatısında ise 40 KW’ lık enerji paneli döşendiğini belirterek, bu ölçekteki sistemin İç Anadolu’ da % 100 oranında enerji üretme kapasitesine sahip olduğunu fakat Batı Karadeniz ölçeğinde kurulu sistemin yaklaşık %80 oranında enerji üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Orman İşletme Müdürü Ali Keskin, bu sistemin ilk olarak Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirildiğini, 2’inci olarak da Gerze Orman İşletme Müdürlüğü’ nde hayata geçirildiğini kaydetti.

Keskin, Gerze Orman İşletme Müdürlüğü’ne kurulan Güneş Enerji Sistemin mevcut elektrik hatlarına bağlı (enterkonnekte sistem) olduğunu ifade ederek “biz enerjimizi ulusal elektrik sistemine aktarırken kendimiz de yine aynı şekilde mevcut şebekeden elektrik almaktayız. Fazla üretim veya fazla tüketimin ise sisteme bağlı elektrik sayaçları üzerinden ölçüyoruz ve bu verilere göre de hesaplamaları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin