Güncel
Giriş Tarihi : 20-11-2015 10:58   Güncelleme : 21-11-2015 09:44

Gerze Pazarında Yok Yok

Havanın mevsim normallerinin üstüne çıkmasıyla birlikte Gerze Cuma Pazarında renkli görüntüler yaşandı

 Gerze Pazarında Yok Yok

Gerze’de ilgi odağı olan Cuma Pazarı, sebze ve meyvenin dışında giyimde de Gerzelilerin cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Özellikle güneşli günü fırsat bile vatandaşlar adeta pazara akın etti. Cuma günleri havaların mevsim normallerinin üstüne çıkmasını üzerine Pazar adeta müşteri akınına uğruyor. Elektronikten giyeceğe , parfümeriden sebze ve meyveya kadar birçok ürünün satıldığı tezgâhlar, kaldırımdan ana caddeye taşıyor.

Pazarda giyinme kabini olmadığı için vatandaşlar, beğendikleri ürünü göz kararı üzerine yakıştırıp satın alıyor. Yola saçılmış ürünler ve yoğun müşteri kalabalığı da ana yolu durma noktasına getiriyor. 7'den 70'e kadın-erkek herkesin ilgi gösterdiği pazarda çocuklar da satış yapan ailelerinin yanında, diğer çocuklarla günlük hayatlarını sürdürüyor. Bazen satış yapan, zaman zaman ise oyun oynayan çocuklar renkli görüntüler oluşturuyor.

Vatandaşlar, Gerze pazarının artık sosyete pazarı olduğunu dile getirdi. Pazarda 5-10 liraya mutfak eşyaları, yiyecek ve giyecek gibi ürünleri kolayca bulabildiklerini anlatan vatandaşlar, Cuma günleri pazara gelmenin bir adet haline dönüştüğünü kaydetti.

Pazarda Gerze’ye has ürünlerde yoğun ilgi görüyor. 




Meyve Soyacağı 5 TL



Organik Ceviz 13-15 TL




Zeytin 5 TL


Pekmez ve Baharat Çeşitleri 10-15 TL Arası





Piretün : 3 TL, Mersin Bardağı 1 TL.




AdminAdmin