Güncel
Giriş Tarihi : 23-05-2015 13:55   Güncelleme : 23-05-2015 12:47

Gerze Rabia Platformu’ndan Mursi’ye destek

Rabia Platformu üyesi dernekleri bir araya gelerek, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi’nin de aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında verilen idam kararını kınadı.

Gerze Rabia Platformu’ndan Mursi’ye destek

 Hükümet Konağı önünde ki alanda bir araya gelen Rabia Platformu Üyesi,  Memur –Sen  Eğitim Bir –Sen, Gerze İmam Hatipler Derneği, İlim Yayma Cemiyeti Gerze Temsilciliği,  Sağlık-Sen temsilcileri yaptıkları ortak basın açıklaması ile Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi’nin de aralarında bulunduğu 108 kişi hakkında  Eğitim Bir Sen Şube Başkanı ve Platform Sözcüsü İsmail Karaman tarafından yapılan basın açıklamasında verilen idam kararına tepki gösterildi.



Bu Kararı Tanımıyoruz!

Verilen idam kararının darbeci zihniyetin bir eseri olduğunu belirten İsmail Karaman bu zalimce kararı tanımadıklarını söyledi. Karaman;"Haçlı ve Siyonizm temellerine dayanan batılı sistemin dünyaya kan ve göz yaşından başka bir şey getirmediği yaklaşık son 3 yüzyıldır ortadadır. İki büyük dünya savaşının ardından özellikle sınırları cetvelle belirlenen Müslüman coğrafyalarda yaşanan acıların haddi hesabı yoktur.. Ötekileştirme ve ümmet anlayışını yok etme çalışmaları düşmanlıkları körüklemiş, kardeş kardeşi vurur hale getirilmiştir. Böyle bir ortamda; Mısır’da, 3 Temmuz 2013 darbesi ile iktidardan uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve diğer Müslüman Kardeşler üyelerinin yargılanmaları, geçtiğimiz günlerde karara bağlanmıştır. Bizler Gerze'deki sivil toplum kuruluşları olarak darbeci mahkemenin hukuku ayaklar altına alan kararını tanımıyor, Mursi ve Mısır halkına karşı verilen haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları,  lanetliyor ve buna dünyanın "dur" demesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Zulme sessiz kalmayıp, meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit verenler değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir. Mısır, Gazze, Suriye, Irak, Arakan, Bangladeş, Doğu Türkistan başta olmak üzere, emperyalizm tarafından sömürülen ne kadar ülke varsa, özgür kalıncaya kadar mücadele edeceğiz. Mahkemelerde hesap verenler Mursiler değil, Sisiler, Esedler ve onların küresel ortakları olana kadar vazgeçmeyeceğiz." dedi



Batı Bu Zulme Ortak Oluyor!

Batının bu zulme ortak olduğunun altını çizen Karaman, "Mısır’daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın bugün yeni katliamlara kapı araladığını, ilkesel temelde kararlı bir duruş sergilemediklerinden darbecilerin zulmü bir adım daha öteye götürmeye çalıştıklarını görüyoruz. Hukuksuz karar ve Batı’nın sessizliği dünya sisteminin nasıl adaletsiz olduğuna ışık tuttu. Haksız, hukuksuz kararlar karşısında sessiz kalan, darbecilere örtülü ve açık destek veren emperyalizmin kanlı yüzünü bir kez daha deşifre etti. Batının sadece kirli yüzü değil, doğasındaki küfrü de bir kez daha ortaya çıktı. Hepsini lanetliyoruz.Bütün dünya Müslümanları olarak artık batıla karşı tek bilek olmanın zamanı gelmiştir. Her birimiz biliyoruz ki; hafız olan, hatimle namaz kıldırabilen, 7 dili anadili gibi konuşabilen, dünyadaki gelmiş geçmiş tek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve onun arkadaşlarının idamı demek hak ve batılın savaşında batılın bir adım daha atmış olması demektir ve bizler buna izin vermeyeceğiz. Bugün burada birleştiğimiz gibi bütün dünya Müslümanları olarak birleşeceğimiz gün yaklaşmaktadır."  şeklinde konuştu.

İsmail Karaman sözlerini şöyle sürdürdü;

"Binlerce darbe karşıtının katledildiği Mısır’da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor, silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu, sivil toplum örgütleri olarak ifade ediyoruz. Mursi dahil tüm İhvan tutukluları serbest bırakılmalı, Muhammed Mursi’nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin asker-sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır. Selam olsun demokrasi, özgürlük, insanlık ve yaşam mücadelesi verenlere. Selam olsun mazluma mağdura sahip çıkanlara!"

 Program okunana duanın ardından sona erdi.




hakan akbaşhakan akbaş