Güncel
Giriş Tarihi : 16-07-2016 00:59   Güncelleme : 16-07-2016 18:00

Gerze Ses Verdi

Demokrasi İçin Gerzeli Sokaklarda

Gerze Ses Verdi

Bu akşam ülkemizde yaşanan olağan üstü durum karşısında gerek devlet erkanı, gereksede halkın göstermiş olduğu tepkiye Gerze'de dahil oldu.

Cumhurbaşkanının ve Başbakanın açıklamasının ardından Ak Parti İlçe Teşkilatı önünde toplanan kalabalık daha sonra kortej halinde Hükümet Konağı önünde toplanarak İstiklal Marşı Okudu. 

 

 Demokrasiye sahip çıkma duruşunu göstermek adına Camilerin minaresinden ezan okundu, ülkemizde demokrasiye yapılmak istenen darbe girişimini engellemek üzere Gerzeliler Hükümet Konağı önünde toplanmaya davet edildi.

Erdoğan'dan darbe girişimine sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika darbe girişimi açıklaması geldi. Erdoğan, millete meydanlara, havalimanlarına çıkın çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimine karşı vatandaşı sokağa davet etti. TSK içerisinde küçük bir azınlığın hükümete yönelik kalkışma içerisinde olduğunu ifade eden Erdoğan, darbe girişiminin paralel yapı tarafından teşvik edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN Türk'te açıklama yaptı. TSK'da küçük bir azınlığın kalkışma yaptığını söyleyen Erdoğan, darbecilere gereken cevabın yargı tarafından verileceğini kaydetti. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"Bu gelişme gerçekten silahlı kuvvetlerimizin bir azınlığın kalkışma hareketidir. Paralel yapının teşvik ettiği bir harekettir. Ülkemizin birliği ve beraberliğine yönelik bir harekettir. Milletçe vereceğimiz bir cevapla gereken cezayı alacaklardır. Milletin imkanlarıyla milletin üzerine gelmenin bedelini ağır ödeyeceklerdir. Cumhurbaşkanı olarak başbakan olarak Farklı bir şekilde yorumlayamıyoruz. Yaptıkları işgali ortadan kaldıracağız. Kararlı biçimde üzerine gideceğimizi bildirmek istilyorum. Bunu kimsenin test etmesine imkan vermeyeceğimiz. "

 

Başbakan'dan ilk açıklama Başbakan Binali Yıldırım, asker içindeki bazı kişilerin kalkışmada bulunduğunu belirterek, “Bu kalkışmayı yapanlar, bu çılgınlığı yapanlar en ağır şekilde bedelini ödeyecektir” dedi.


Başbakan Binali Yıldırım: Bir kalkışma ihtimali üzerinde duruyoruz. Bir kalkışma olduğu doğrudur. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti iş başındadır. Bunun iş başından gitmesi ancak milletin kararıyla olur. Bu çılgınlığı yapanlar da en ağır şekilde bedelini ödeyecektir. Asla pabuç bırakmayacağız. Güvenlik güçleri harekete geçmiştir. 

İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş yönü jandarma tarafından trafiğe kapatıldı.

Boğaziçi Köprüsü'nde Anadolu'dan Avrupa'ya istikametinde trafik tamemen durduruldu.

Güvenlik önlemlerine askeri unsurlarında katıldığı görülüyor. Köprüden askeri tankın geçişi görüntülere yansıdı.

Atatürk Havalimanı girişleri askerler tarafından tanklarla kapatıldı.

 

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI ÇEVRESİNDE ALARM

 

Öte yandan, Ankara'da da yoğun jet hareketliliği yaşandığı belirtiliyor. Jetler alçaktan uçuyor.

Ankara'da Emniyet Müdürlüğü tüm personeli göreve çağırıyor. Ankara Emniyeti personelin tüm izinlerini iptal etti.

Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınıyor.

Genelkurmay Başkanlığı önündeki güvenlik önlemlerinde çok sayıda ambulans da hazır bulunduruluyor.

TRT'de yayın durduruldu, rejide askerlerin olduğu belirtiliyor. 






Halk Darbe Oluyor Diye Banka ATM'lerine Koştu


hakan akbaşhakan akbaş