Güncel
Giriş Tarihi : 04-05-2015 10:06   Güncelleme : 04-05-2015 09:04

Gerze Ülkü Ocakları Türkçülük Günü Semineri Düzenledi

Gerze Ülkü Ocakları Teşkilatı dernek üyesi gençlerin katılımı 3 Mayıs Türkçülük günü semineri düzenledi.

Gerze Ülkü Ocakları Türkçülük Günü Semineri Düzenledi
 Düzenlenen Seminere Gerze Ülkü Ocakları Başkanı Koray Dereli'nin yanı sıra, dernek üyesi gençler ve vatandaşlar karşıladı. Seminerde katılımcılara Türkçülük Günü ile alakalı izletilen seminerin ardından konuşan Gerze Ülkü Ocakları Başkanı Koray Dereli, 3 Mayıs 1944 tarihinin milletin direncinin bayraklaştığı önemli ve anlamlı günü ifade ettiğini belirterek, Türk milliyetçilerinin Türklüğü savunmanın bedelini nice çile ve sıkıntılara göğüs gererek ödediklerini ifade etti.

Türk milliyetçilerinin iftiralara, baskılara ve suçlamalara rağmen Türkçülük şuurundan, Türkiye sevdasından ve Türk birliği ülküsünden vazgeçmediğini dile getiren Dereli, "3 Mayıs, Türk milliyetçilerinin bu kutlu mücadelesini anlamak başta olmak üzere Türklüğü ve Türk ülküsünü doğru okumak, geçmişten ders alıp Türk milletinin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmanın önemini kavramak olarak kabul edilmelidir" ifadesini kullandı.

Dereli, Türk milletinin ecdadını bildiği, anladığı ve unutmadığı sürece Türk İslam aleminin liderliğini yapabilecek gücü, kudreti ve fikriyatı kendisinde bulacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle bir kez daha içlerindeki milli şuur ve iman ateşi bir an olsun sönmeyen, Türk milliyetçiliği tarihinin altın sayfalarını oluşturan ülkü devleri başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş, Hüseyin Nihal Atsız ve daha birçok Türk milliyetçisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Türk milletinin geleceğe damga vurması gayreti, azmi ve kararlılığıyla Türkçülük Günü'nü idrak etmenin gururu içindeyiz."

AdminAdmin