Güncel
Giriş Tarihi : 16-02-2017 11:57   Güncelleme : 25-02-2017 15:10

Gerze Ulusal Basının Gündeminden Düşmüyor

Cittaslow sertifikasını alan Gerze ulusal basında da adından sıkça söz ettiriyor

Gerze Ulusal Basının Gündeminden Düşmüyor
 TRT Haber Cittaslow sürecinde Gerze'yi ve kaydedilen aşamaları ekranlara taşıyarak Türkiye'de ''Sakin Şehir'' unvanı alan 14. ilçe olan Gerze'yi özel haber yaparak izleyiciyle buluşturdu.

Uluslararası Cittaslow Birliği’nin Türkiye Koordinatörü olan Seferihisar Belediyesi’ne üyelik başvurusunda bulunan Gerze Belediyesi, 5-6 Şubat 2017 tarihinde Artvin Şavşat’ta yapılan toplantıda Göynük ve Eğirdir ile birlikte cittaslow sertifikasını aldı.

''Sakin Şehir'' unvanı alan Gerze ulusal basında da sıkça ekranlara gelmeye başladı. TRT Haber ekranlarında ilçemizden kesitlerin gösterildiği Haber Dosyası adlı programda Gerze'den gözde turizm merkezlerinden biri olarak bahsedilerek ilçenin bir çok bölgesinden ve havadan çekilmiş görüntüleri ile tarihi ve doğal güzellikleri izleyiciler ile paylaşıldı.

Yayınlanan haber bülteninde Gerze'nin cittaslow üyesi olabilme kriterlerinin %90'ını yerine getirdiği ve standartlara tam olarak ulaştığı ifade edildi.

Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'da, cittaslow sürecini TRT Haber'e anlattı. Belovacıklı, ''Geçmiş kültürümüzden, tarihimizden gelen el sanatlarımızı geliştiriyoruz. İnsanların eskisi gibi birbirleriyle sıcak ilişkiler içerisinde olmasını, birbirlerine dokunmasını sağlamaya çalışıyoruz. Mikro ekonomiyi canlandırmak için cittaslow fırsatından yararlanıyoruz'' açıklamasında bulundu.

Seda ŞengülSeda Şengül