Güncel
Giriş Tarihi : 08-08-2018 17:59   Güncelleme : 08-08-2018 21:07

Gerze yaz yağmuruyla serinledi

Meteorolojinin günlerdir uyarısını yaptığı sağanak yağış bugün etkisini gösterdi

Gerze yaz yağmuruyla serinledi

Sabah saatlerinden itibaren kapalı olan hava sonunda patladı. Bir anda bastıran ve bardaktan boşanırcasına yağan yağmur yolları göle çevirdi.

Hazırlıksız yakalanan yayalar ve seyir halinde olan araçlar zor anlar yaşadı. Araç sileceklerinin yetişemediği yağmura maruz kalan yayalar sırılsıklam ıslandı. Yağmur dinene kadar kendine sığınacak yer arayan yayalar bir süre sığındıkları yerlerde mahsur kaldılar.

Gök gürültülü yağış kısa süreliğine doluya dönerken ardı ardına çakan şimşekler gündüz olmasına rağmen gökyüzünü aydınlattı.

Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü verilerine göre gök gürültülü ve sağnak yağışlı hava Cuma gününe kadar devam edecek. Hafta sonu bölgemizi terk edecek olan yağışlı hava yerini az bulutlu sıcak ve güneşli havaya bırakacak.

Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan uyarılarda; bölgemizde son günlerde meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle toprağında doygun olduğu da dikkate alınarak meydana gelebilecek ani sel, taşkın, su baskını, yıldırım ve özellikle heyelan riski ile ulaşımda meydana gelebilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmaya devam edilmesi gerektiği vurgulandı.

Seda ŞengülSeda Şengül