Güncel
Giriş Tarihi : 05-03-2021 19:17   Güncelleme : 05-03-2021 19:20

Gerze'ye Yatırım Müjdesi

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Gerze için 3 yatırım müjdesi verdi

Gerze'ye Yatırım Müjdesi

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun ve Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu ile birlikte bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek ve yatırım projeleri görüşmek üzere Ankara’da bulunuyor.

Ankara’da devam eden görüşmelerle ilgili gazetemize bilgiler veren Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, ilçemizde devam eden doğalgaz çalışmalarının bu yıl içerisinde tamamlanacağını belirtti.

İlçemizde ki doğalgaz hattı çalışmalarının %78 oranında tamamlandığını, kalan kısmın tamamlanması noktasında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ile görüşme sağlandığını söyleyen Maviş, “Gerze’deki doğalgaz çalışmalarının 2021 yılı takviminde tamamlanması noktasında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Bakanı ile görüşmeler sağlandı. Gerek Gerze’de ki gerekse diğer ilçelerimizdeki doğalgaz çalışmaları noktasında girişimler yapıldı. Bir aksilik olmazsa Gerze’de ki çalışmaların 2021 takviminde tamamlanmasını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Gerze’ye Organize Sanayi Bölgesi Kazandırmak İstiyoruz

Gerze’de tekstil kent kurulması noktasında görüşmeler yapıldığını ifade eden Maviş, “yine aynı şekilde Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile de bir araya geldik.  Gerze‘de tekstil kent kurulması noktasında görüşmelerimiz oldu. Yer sorununu çözdüğümüzde Bakanlığın Gerze’ye gerekli desteği ve teşviki verileceği taahhüt edildi.

Düşüncemiz Gerze’de ki tekstilcileri bir sanayi bölgesinde toplamak. Yine aynı şekilde gerekirse Gerze’de mera, orman ve tarım vasfı bulunmayan bir noktada bir ihtisas Organize Sanayi Bölgesi kurmak ve oluşturulacak sistem sonrasında daha fazla vatandaşımıza iş imkânı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Erfelek Su İrsale Hattında ki son durumun da değerlendirildi

Maviş yine aynı şekilde Orman ve Su İşleri Bakanlığına yapmış oldukları ziyarette Gerze Erfelek Su İrsale Hattında ki son durumun değerlendirildiğini söyledi.

Maviş, Bakanlığın Sinop Gerze İçmesuyu İsale Hattı İkmali ihalesinin 16.3.2021 tarihinde yapılacağını kaydederek, Gerze’nin nüfusunun günden güne büyüdüğünü, bu anlamda ilçenin ileride su ile ilgili sıkıntı yaşamaması adına Erfelek suyu projesinin bir an önce tamamlanması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

AdminAdmin