Güncel
Giriş Tarihi : 19-05-2021 10:48   Güncelleme : 19-05-2021 10:52

Gerze’de 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da pandemi gölgesinde kutlanıyor

Gerze’de 19 Mayıs Coşkusu

Bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattıkları, bağımsızlığa giden yolda özgürlük meşalesini tutuşturmalarının üzerinden tam 102 yıl geçti.

Atatürk’ün, Türk gençliği ve Türk Milletine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı pandemiye karşı alınan tedbirler kapsamında kutlandı.

İlçemiz Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törene, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Ak Parti İlçe Başkanı Cumhur Kurt, CHP İlçe Başkanı Nihat Erdal, İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Yiğit, Gerze Çarşı Taraftar Grubu ile vatandaşlar katılım sağladı.

Kutlamalar, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman’ın İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelengini Atatürk büstüne sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda durulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaptı.

Karaman konuşmasında, “Saygıdeğer kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, basınımızın değerli temsilcileri, saygıdeğer misafirlerimiz.

Milletimizin tüm onur ve asaletiyle, Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, tarih sahnesinde şaha kalkışının başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 102’inci yıldönümünü; dünyayı saran bir salgının gölgesinde fakat heyecanlı bir şekilde kutlamak için toplanmış bulunuyoruz.

Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.

Bu tarihte birlikte milletimizin sergilediği birlik ve beraberlik, kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlanmasına vesile olmuştur. Bundan sonra da bu inanç, birlik ve beraberlik, aynı kararlılıkla sürdürülecek ve ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Bunun bozulmasına da, başta Türk gençliği olmak üzere, Türk Milleti asla fırsat vermeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda etmiş olan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

İsmail Karaman’ın yaptığı konuşmanın ardından kutlama töreni son buldu.

19.19'DA HEP BİRLİKTE İSTİKLAL MARŞI’NI OKUYORUZ

Ayrıca bu akşam saatler 19. 19’u gösterdiğinde kutlamalar kapsamında bütün Türkiye evlerinin balkonları ve pencerelerinden hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okuyacak.

AdminAdmin