Güncel
Giriş Tarihi : 19-05-2018 12:25   Güncelleme : 19-05-2018 15:36

Gerze’de 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapalı spor salonunda yapılan etkinlikler kutlandı

Gerze’de 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs tarihini gençliğe ve spora adayan, 99 Yıllık destanın Mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu yılda düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk töreni ardından kapalı spor salonunda gerçekleştirilen etkinlikler saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, gerçekleştirdi. Karaman’ın konuşmasının sonrasında Halk Eğitim Müdürlüğü ve Gerze Belediye Konservatuarı halk oyunları ekipleri gösterilerini sergilediler.

Çoğunluğu öğretmenlerden oluşan Halk Oyunları Dans Topluluğunun sergiledikleri gösteri izleyenler tarafından yoğun alkış aldı. Sonrasında program gençlik adına Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Öğrencisi Sıla Akan, tarafından yapılan konuşmayla devam etti.

Yapılan konuşma sonrasında Halk Eğitim Müdürlüğü Judo ve Güreş Takımı gösterilerini sergilediler. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından liseler arası halat çekme ve çuval yarışları yapıldı.

Kıran kırana geçen halat çekme yarışması programı izleyenler tarafından ilgiyle izlendi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı programı, spor etkinliklerinde dereceye giren öğrencilere, Gerze Kaymakamı Murat Güven ve Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, tarafından ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül