Güncel
Giriş Tarihi : 09-03-2021 18:22   Güncelleme : 09-03-2021 18:35

Gerze’de kontrollü normalleşme denetimi

Kontrollü normalleşme denetimleri kapsamında Gerze’de denetimler sıklaştırıldı

Gerze’de kontrollü normalleşme denetimi

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü normalleşme döneminde İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine Haftalık Tematik Denetimler konulu ek denetim genelgesi gönderdi.  Bu kapsamda, 6 Mart Cumartesi gününden itibaren İlçemizde konu bazlı tematik denetimler yapılmaya başlandı.

6 Mart Cumartesi restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane gibi yeme içme yerleri ile kahvehane, kıraathane, kır/çay bahçesi, dernek lokali gibi umuma açık yerler, 7 Mart Pazar otel ve konaklama tesisleri, kayak otelleri ve tesisleri, 8 Mart Pazartesi şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları (okul servisleri dâhil) ile havalimanı/gar/otogar gibi yerler denetlenirken bugün Gerze’de berberler, kuaförler, güzellik merkezleri, hamamlar, saunalar ve masaj salonlarının denetimi yapıldı.

Yapılan denetimlerde, kolluk kuvvetlerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve meslek odalarından azami seviyede destek (personel, araç, malzeme vb.) alınarak belediyeler, il özel idareleri, kamudaki iş güvenliği uzmanları ve gıda denetmenlerinden teşekkül ettirilen ekiplerin de aktif olarak görev yapmaları sağlanıyor.

Denetimlerde maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilirken yapılan denetimlerin kayıt altına alınarak İçişleri Bakanlığı’nın sistemine kaydedildiği belirtildi. Denetimlerde tedbirlere aykırı davrananlara kanuni yaptırımlar uygulanıyor.

Haftalık Denetim Genelgesine göre;

10 Mart Çarşamba internet kafeler/salonları, düğün ve/veya nikâh salonları, lunapark/tematik parklar, ganyan, ı̇ddaa ve milli piyango bayileri,

11 Mart Perşembe cadde, sokak, meydan gibi yerlerde maske denetimi, Halı sahalar/spor tesisleri ile cami ve mescitler,

12 Mart Cuma AVM’ler, marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler Kurulma/faaliyette bulunma süresi yöreden yöreye farklılık gösteren pazaryeri/semt pazarı, sosyete pazarı gibi yerlerin kurulu olduğu/faaliyette bulunduğu günlerde denetlenmesi sağlanacak.

AdminAdmin