Güncel
Giriş Tarihi : 19-10-2020 13:25   Güncelleme : 12-08-2021 13:20

Gerze’de Pazar - Yeri ?

Gerze’nin geleceğine ışık tutması adına Pazar-yeri üzerine bir yazı

Gerze’de Pazar - Yeri ?

İlçemiz tarihinin kara günü olarak hafızalara kazınan acısını ve tazeliğini koruyan 1956 Gerze Yangınının ardından, şehir merkezinde 3 ila 5 bin nüfusa hitap edecek şekilde oluşturulan Pazar yeri, ilçemizde nüfusun her geçen gün daha da artması neticesinde SOS vermeye başladı.

Bugün bir yangın olsa İtfaiye aracı, hasta olsa ambulans, olay olsa emniyete bağlı araçlar pazarın olduğu sokaklara girememektedir.

Zamanında, 3-5 bin nüfusa hitap edecek şekilde oluşturulan mevcut Pazar yerinin, 1980’lerde dönemin Belediye Başkanı Zahit Demirkol döneminde üstü kapatılmış olup dönemin şartlarına göre hizmet verilmesi sağlanmıştır.

Demirkol’un ardından Belediye Başkanlığı makamına oturan Rahmetli Recai Kuruoğlu’da Pazar yerinin çarşı içinde sıkışıklığa neden olduğunu belirterek pazarı şehir içinden alarak nüfusun her geçen gün daha da yoğunlaştığı 19 Mayıs Mahallesine doğru taşımak istemiş fakat o dönem esnafın buna karşı durması sebebiyle düşüncesini hayata geçirememiştir.

Yıllar sonra, Belediye Başkanlığını kazanan ve iki dönem bu görevi ifa eden Osman Belovacıklı ise çarşı içindeki bu sıkışıklığı görerek Pazarı iki ila üç mahalleye bölmek istemiş hatta bu noktada ilk adımı atarak Gerze Meslek Yüksek Okulu’nun yan tarafına bir Pazar yeri oluşturmuş diğerini de oluşturmak için girişimde bulunmuş ama seçimleri kaybetmesinin ardından projesini hayata geçirememiştir.

2019 Mart Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanlığı yarışında ipi göğüsleyen Cevat Şensoy ise seçim vaatleri noktasında “42 Proje hazırladık biz Gerze’de tüm engelleri kaldıran çalışan bir parti olacağız. Doğup büyüdüğüm Gerze’ye en güzel şekilde hizmet edeceğiz” şeklinde vaatlerde bulunmuş ve seçim vaatleri içerisinde modern Pazar Yeri Projesi ilk sıraları almıştı.

Evet, 2019 Mart’tan, 2020 Ekim bugüne Cevat hoca Pazar yeri ile ilgili bir proje hazırlatmış onu da ilgili bakanlığa projelendirmiş, finansal noktada dönüş beklemektedir.

Her ne kadar Şensoy Pazaryeri ile ilgili proje hazırlattırmış ve bunu ilgili bakanlığa sunmuş olsa da, ilçemizde ki birçok kişi pazarın mevcut yoğunluğu taşımadığı ve buranın zeytinliğe yapılacak olan Millet Bahçesi ile bütünleştirilerek başka bir çalışma yapılması noktasındadır.

Gerzeliler, ilçemizde nüfusun artık 20 bine dayandığını ve ilçemizde ki yerleşimin Küçük Sanayi Sitesinden, Cayva mevkiine kadar uzandığını, bundan dolayı da Gerze Pazarının ikiye, üçe bölünerek (haftanın farklı günlerinde) pazarın 2-3 farklı noktada kurulması taraftarı.

Halkımız, pazarın haftanın iki, üç farklı gününde ve iki, üç farklı noktada kurulmasıyla ilçemizdeki trafik keşmekeşinin sona ermesi, ayrıca ilçemizde ki ekonomik hareketliliğin bu şekilde artırılması görüşünde olup bu düşünceyi de farklı ortamlarda dile getirmektedir.

Bizlerde bu anlamda, vatandaşın sesinin daha yüksek sesle paylaşılması adına, Gerze pazarının farklı mahallelerde veya noktalarda kurulabilmesi için, vatandaşın bu konuda karar vermesi ve merkezi yönetimin halktan gelen talep doğrultusunda projelerini şekillendirmesi adına bir anket çalışması yapılmasını buradan Başta Belediye Başkanı olmak üzere tüm yetkililere iletiyoruz…

Ve diyoruz ki?

Gerze’nin geleceğine ışık tutması adına Pazar yerinin iki olmadı, üç farklı günde, ilçemizin iki, üç farklı mahallesinde kurulmasını istiyor musunuz?

A – Evet

B – Hayır

C- Pazar başka yerde kurulmalı

D- Kararsızım

Alttaki Linke Tıklayarak Anketimize Katılabilirsiniz...

http://www.gerzeninsesi.com/gerzenin-gelecegine-isik-tutmasi-adina-pazar-yerinin-iki-olmadi-uc-farkli-gunde-ilcemizin-iki-uc-farkli-mahallesinde-kurulmasini-istiyor-musunuz-anket,8.html

hakan akbaşhakan akbaş