Güncel
Giriş Tarihi : 05-06-2023 00:10   Güncelleme : 06-06-2023 12:58

Gerze'de şiddetli sağanak yağış

Gerze ve çevresinde etkili olan sağanak nedeniyle belediye ekipleri teyakkuza geçti.

Gerze'de şiddetli sağanak yağış

İlçemiz ve çevresinde sağanak yağış etkili oluyor. Pazartesi öğle saatlerine kadar sürmesi beklenen ve yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli şekilde devam eden yağışlar nedeniyle çeşitli tedbirler alındı. Belediye tarafından yapılan açıklamada ekiplerin seferber olduğu belirtildi. 

Şu ana kadar ilçede büyük bir olumsulzuğun yaşanmadığını belirten Belediye Başkanı Cevat Şensoy, "Ekiplerimiz ilçemizde yaşanan yoğun yagışlar sebebiyle aksaklıkların yaşanmaması adına çalışmalarına devam ediyor"dedi.    

METEOROLOJİ UYARDI

Bu arada Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada,  "yapılan son değerlendirmelerde, Samsun Meteoroloji Radarından alınan son görüntülere göre; Bölgemiz genelinde devam eden aralıklı sağanak, gürültülü sağanak yağışların Kastamonu'nun kuzeydoğusu ile Sinop çevrelerinde yarın (05.06.2023 Pazartesi) öğle saatlerine kadar yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanması muhtemel risklere (Ani sel, Su baskını, Yıldırım, Heyelan, Yerel dolu. Yağış anında  kuvvetli rüzgar, Ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerinde kullanıldı.

AdminAdmin