Güncel
Giriş Tarihi : 08-03-2017 11:38   Güncelleme : 08-03-2017 11:41

Gerze'de Sıra Şelaleler Keşfedildi

Gerze Ultra Doğa Yürüyüşçüleri, Gürsökü ile Sazak arasında, boyları 40 ile 60 metre arasında değişen 10 şelale keşfetti

Gerze'de Sıra Şelaleler Keşfedildi

Gerze Ultra Doğa Yürüyüşçüleri, Gürsökü ile Sazak arasında, boyları 40 ile 60 metre arasında değişen 10 şelale keşfetti. Şelalelere ulaşabilmek için balta girmemiş yerlerden geçtiklerini ve bütün vücutlarının dikenler nedeniyle kesildiğini ifade ettiler.

 

Geçtiğimiz hafta yüzlerce yıllık kavlan ağacıyla adından söz ettirmeyi başaran yürüyüşçüler, bu hafta da beş kişilik bir grup halinde ilçemizden başlayarak Gürsökü’de sona eren 20 kilometrelik bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında, Gürsökü Köyü ile Sazak Köyü arasından geçen çayın karşı tarafında bir şelale keşfettiler. Keşfi derinleştiren ekip, daha sonra 9 şelaleye daha ulaşarak, toplamda 10 adet sıra şelaleyi görüntüledi.

 



“Muazzam bir güzellik”

Gerze Ultra Doğa Yürüyüşçüleri’ne öncülük eden Mustafa Kıray, “herkesin buraları görmesi lazım. Eşi benzeri bulunmaz, muazzam bir güzellik var burada” dedi. Kıray, “daha önce kimsenin keşfetmediğini tahmin ediyoruz. Çünkü çok zor şartlarda, bütün otları keserek buraya ulaştık” derken, “şartlar zordu, ama karşılaştığımız bu eşsiz görsel şölen tüm zorlukları unutturdu” şeklinde konuştu.

 

Grup üyelerinden Osman Uyanık ise, neredeyse her tarafı çizik olan kollarını göstererek, “işte böyle şartlarda ulaştık oraya. Doğanın bize verdiği armağanlardan biri bu şelale ve soruşturmalarımız neticesinde köy halkının bile bilmediğini öğrendik” derken, keşiflerine devam edeceklerini söyledi. Yetkililerin ise bu güzellikleri korumaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Gerze'nin Sesi
Haber: Kaan TÖNGELCİ

Erkan TaşErkan Taş