Güncel
Giriş Tarihi : 06-10-2017 10:12   Güncelleme : 06-10-2017 10:59

Gerze'den Çanakkale'ye Yürüyecekler

Gerzeli Rekortmen Yürüyüşçü Mustafa Kıray ve Eftal Necati Kuruoğlu, Gerze'den Çanakkale'ye Şehitlerimiz anısına yürüyüş gerçekleştirecekler

Gerze'den Çanakkale'ye Yürüyecekler
 Gerzeli Rekortmen Yürüyüşçü Mustafa Kıray ve Eftal Necati Kuruoğlu, Gerze'den Çanakkale'ye Şehitlerimiz anısına yürüyüş gerçekleştirecekler.

Ultra Doğa Yürüyüşçüleri Mustafa Kıray ve Eftal Necati Kuruoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Çanakkale Şehitliği'nde bitirmeyi planladıkları ''29 Ekim Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü'' için hazırlıklarını tamamlayarak yola çıkmaya hazırlanıyorlar.

Yapmayı planladıkları yaklaşık bin kilometrelik yürüyüş yolculuğu için ilk olarak Gerze'de sembolik bir yürüyüş gerçekleştiren Kıray ve Kuruoğlu, Çanakkale yolculuklarına 7 Ekim Cumartesi sabahı saat 06:00'da başlayacaklar.

Daha önce Antalya Likya Yolu yürüyüş parkurunu rekor zamanlama ile bitirerek ödül alan, geçtiğimiz yıl Ekim ayında da Gerze'den Anıtkabir'e yürüyen ve 29 Ekim'de Anıtkabir'e vararak ATA'nın huzurunda Türk Bayrağı açan 71 yaşındaki Mustafa Kıray, yol arkadaşı Eftal Necati Kuruoğlu ile birlikte yaklaşık bin kilometrelik yolu 22 günde yürüyerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Çanakkale Şehitliği'nde olmayı planlıyor.

Dünyaca ünlü yürüyüş parkuru olan Antalya Likya yolunu rekor sürede bitiren ve rekorlarıyla tanıdığımız Kıray, bu yolu da kısa sürede tamamlayarak sürpriz yapabilir.

Yola çıkmadan önce gazetemize açıklamada bulunan Kıray ve Kuruoğlu, ''Bireysel olarak düzenlediğimiz '29 Ekim Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü'müz siyasi ve ideolojik amaçlı olmayıp sadece ecdadımız ve bütün şehitlerimizi anmak ve ruhlarını yad etmek amaçlıdır. Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehitlerimiz anısına yaptığımız bu yürüyüşümüze sponsor olan Gerze Belediyesi Başkanlığı'na ve Gerzeli iş adamı Faris Tunç'a ayrıca teşekkür ediyoruz'' ifadelerinde bulundular.
Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül