Güncel
Giriş Tarihi : 09-08-2017 18:04   Güncelleme : 09-08-2017 18:29

Gerzeli Çocuklar Okurken Eğlendiler, Ulusala Konu Oldular

Gerze Yelken ve Su Sporları Kulübü tarafından başlatılan “bir saat kitap okuyana bir saat bisiklete binmek bedava” projesi ulusal kanallara haber oldu

Gerzeli Çocuklar Okurken Eğlendiler, Ulusala Konu Oldular

Gerze Yelken ve Su Sporları Kulübü tarafından başlatılan “bir saat kitap okuyana bir saat bisiklete binmek bedava” projesi ulusal kanallara haber oldu.

 

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve yaz aylarında çocukların kitapla arasındaki bağı güçlendirmesi için başlatılan proje başarılı bir şekilde devam ediyor. Gün içerisinde birçok çocuğun kitap okuyarak katıldığı proje, Gerze Yelken ve Su Sporları Kulübü tarafından yapılıyor.

 



Gerze ulusalda

İlk olarak TRT Çocuk kanalında yayımlanan ve daha sonra birçok ulusal kanalda boy gösteren haber, Gerzeli çocukların ve gençlerin gözünden tüm Türkiye’ye kitap okumanın ve sporun aynı anda yapılabileceği gösterdi.

 

Bu güzel projeye dahil olmak istemeyip de bisiklet kiralamak isteyen insanlar ise saati 5 liradan kiralayabilecekleri gibi,  tandem (çift seleli) ve fat bike (kalın tekerli) bisikletleri de saatine 10 liralık bir ücret ödeyerek kullanabilecekler.

 

İlk olarak Ovacık’ta yapıldı

Türkiye’nin tek Komünist Partili Belediyesi Ovacık tarafından ilk olarak 2015 yılında uygulamaya konulan proje, o zamanlar da ulusal basında ses getirmişti. Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu tarafından yapılan projede, kütüphanede bir saat kitap okuyana, Ovacık’ta bir saat bedava bisiklete binme hakkı tanınıyordu.


Fotoğraflar: Velaattin SAATÇİ
Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi


Erkan TaşErkan Taş