Güncel
Giriş Tarihi : 10-06-2015 10:46   Güncelleme : 10-06-2015 10:25

Gerzeli Minik Yazarlardan Gala Gecesi

Atatürk Ortaokulu ile Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencilerinin ‘’Okursan Yazarsın, Yazar’san İz Bırakırsın’’ projesi kapsamında yayınlanan kitaplarının tanıtımı amacıyla Gerze Belediyesi Kültür Merkezinde 'GALA GECESİ' düzenlendi.

Gerzeli Minik Yazarlardan Gala Gecesi
 Geceye Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, kurum ve kuruluş müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gecede açılış konuşmasını Gerze Atatürk Ortaokulu Müdürü Adem Yönet yaparken konuşmasından satır başları şu şekilde oldu; ‘’Okumayı herkes yapabilir, ama yazma herkesin yapabileceği bir iş değildir. ‘’Okursan Yazarsın, Yazar’san İz Bırakırsın’’ İşte bu cümlede gizli işin sırrı. Dağ başındaki kar tanesinin eriyip derecikleri, vadileri, kıvrım kıvrım yolları kayacıklara çarpa çarpa aşarak denize ulaşma mücadelesi vermesi gibi bir şeydi ortaya çıkardıkları ürünler. Okulun sadece sınavdan ibaret olmadığını haykırdılar. Çılgınca bir çalışma sonucunda ‘’Yürekli Kalemler’’i doğurarak geleceğe iz bıraktılar.’’ Yönet’in konuşmasından sonra katılımcılara minik yazarların eserlerinin tanıtımını içeren sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra minik yazarlar eserlerinden bölümler okuyarak katılımcıların beğenisine sundu. Gece minik yazarların imzalı eserlerini isteyen katılımcılara vermesi ve kutlama pastasının kesilmesiyle sona erdi. 

Seda ŞengülSeda Şengül