Güncel
Giriş Tarihi : 05-03-2016 09:40   Güncelleme : 05-03-2016 09:20

Gerzeli YÖK Başkan Vekili Kapıcıoğlu Sinop'a Geldi

Aslen Gerzeli olan YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, Sinop Üniversitesi bünyesinde düzenlenen söyleşi programına katıldı.

Gerzeli YÖK Başkan Vekili Kapıcıoğlu Sinop'a Geldi

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın'ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, STK Temsilcileri, Akademik ve İdari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Söyleşi programında selamlama konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Nihat DALGIN, yürütülen akademik çalışmalar ve Üniversitenin mevcut yapısı hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

2017-2018 Akademik Yılı içinde Yükseköğretim Kurumu’nun desteği ve şehrimizdeki değişik sektör temsilcileriyle görüşme neticesinde bölgemize katma değeri olacak on yeni programın açılabilmesi için gayret gösterdiklerini belirten Rektör Dalgın, “Şu an Üniversitemizin farklı birimlerinde 65-70 milyon Türk Lirası değerinde yatırım devam etmektedir. İnşallah üç yıl içerisinde fiziksel büyümemiz, onunla doğru orantılı olarak sayısal büyümemiz belli bir noktaya ulaşacaktır. Sonrasında büyüme hızımızı düşürerek, bir yandan bölgenin ekonomik ve sosyo kültürel yapısına katkı sağlamaya yoğunlaşırken, diğer taraftan üniversitemizdeki eğitim öğretim kalitesini arttırmak için bütün mesai arkadaşlarımla çalışma seferberliği yapmaya hazırız” dedi.



Bir Gerzeli Olarak Sinop'ta olmaktan mutluyum

Daha sonra kürsüye gelen YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, bir Gerzeli olarak Sinop Üniversitesi’nde olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.  Ardından Yükseköğretim Kurumu ve işleyişi hakkında bilgiler verdikten sonra katılımcılar tarafından iletilen soruları cevapladı. Üniversitelerin bölgesel gelişime yoğunlaşması gerektiğini kaydeden YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Sinop Üniversitesinin de öncelikle bölgesel kalkınma ve gelişim sağlayacak çalışmalarla yoğunlaşmasını arzu ettiğini ifade etti.


Bu düşüncelerle birlikte, Sinop Üniversitesi’nin gelişim açısından hızlı bir ivme kazandığını dile getiren Kapıcıoğlu, “İnanıyorum ki ilerleyen yıllarda Sinop Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Dalgın ile birlikte daha iyi bir noktada olacaktır” dedi.

Program sonunda Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu’na, Cemil Meriç’in “İrfan, kemale açılan kapı, amelle taçlanan ilim” sözünün yazılı olduğu tabloyu hediye etti.

 

AdminAdmin