Güncel
Giriş Tarihi : 18-05-2022 17:24   Güncelleme : 18-05-2022 17:38

Gerzeliler ‘Sağlık İçin Hareket Ettiler’

‘Sağlık İçin Hareket Et Günü’ etkinlikleri kapsamında ilçemizde yürüyüş ve bisiklet turu yapıldı

Gerzeliler ‘Sağlık İçin Hareket Ettiler’

Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen ‘Sağlık İçin Hareket Et’ günü kapsamında ilçemizde yürüyüş ve bisiklet turu etkinliği gerçekleşti.

Gerze İlçe Toplum Sağlığı öncülüğünde Toplum Sağlığı Merkezi önünde başlayan yürüyüş ve bisiklet turu, ilçemiz festival alanında sona erdi.

Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Şube Müdürü İlker Yıldırım, İlçe Sağlık Müdürü V. Rümeysanur Küçük ile Gerze Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi sağlık personelleri ile Süslü Kadınlar ve vatandaşlar katılım sağladı.

Etkinliğin son durağı olan Festival Alanında Dr. Sabriye İsra Şahingök etkinlikle ilgili, “10 Mayıs DSÖ tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilinci oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yararlarını savunmak, yaşamın her alanında ve her yerde toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı artırmak, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için ‘Sağlık İçin Hareket Et’ günü olarak belirlenmiştir.

Bu doğrultuda düzenlediğimiz toplum sağlığı merkezimizin önünden başlayıp fuar alanında bitecek olan bisiklet turu ve yürüyüş etkinliğimize katılımlarınız için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin