Güncel
Giriş Tarihi : 29-11-2018 17:37   Güncelleme : 29-11-2018 18:03

Gerze’nin Köyleri Yeşilleniyor

Gerze Orman İşletme Müdürlüğü, Gerze’ye bağlı köylerde ağaçlandırma çalışması başlattı

Gerze’nin Köyleri Yeşilleniyor

Devlet mülkiyetinde olan orman vasfındaki bozuk sahaları fidan dikimi ile yeniden orman vasfına dönüştürmek için başlatılan çalışmalar kapsamında Çağlayan, Sarımsak, Kirençukuru, Kızılcalı Köylerinde toplam 50 bin adet fidan dikildi.

Gerze Orman İşletme Müdürlüğü’nde Suludüz Orman İşletme şefi olarak görev yapan Osman Nuri Altunay, konuyla alakalı yaptığı bilgilendirmede 30 hektarlık saha çalışması yapılan köylerde bu yıl 50 bin adet karaçam fidanı toprakla buluşturarak yeşillendirme çalışması, daha önceki yıllarda da 150 hektarlık alanın bu şekilde rehabilite edildiğini söyledi.

Altunay, 2 ay önce tayini çıkmasına rağmen Gerze’de ki ağaçlandırma çalışmalarını bitirmeden ayrılmak istemediğini ifade etti. Fidan dikimi ve sıklık bakım çalışmaları yapılarak var olan ormanları gelecek nesillere aktarılmasında güçlü ormanlar oluşturmak hedeflenmiştir. Çalışmalarında sona gelindiğini söyleyen Altunay, “Gerze’de ki çalışmalarımızı tamamladık. Gerze ve bağlı köylerde daha verimli ve iyi bir ormanlık alan oluşturmak için olabildiğince saha da mesai harcadık. Bir ağacın tohumdan ormana kadar süren uzun yolculuğu için, emek, sabır ve sevgi gerekiyor. Orman Genel Müdürlüğü 2 asırdır ülkemiz topraklarını emekle, sabırla ve sevgiyle gelecek nesiller için yeşillendirmeye devam ediyor. Çalışma yaptığımız köylerde desteğini esirgemeyen köy muhtarlarımızın ve halkımızın emeği çoktur. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Altunay, önümüzdeki günlerde Gerze’den ayrılarak yeni görev yeri olan Ordu Ünye Orman İşletme Müdürlüğü’nde göreve başlayacak.








 

AdminAdmin