Güncel
Giriş Tarihi : 31-08-2021 14:15   Güncelleme : 31-08-2021 14:30

Gerze’nin ‘Tarihi Resmediliyor’

Gerze’nin tarihi, ilçe merkezinde bulunan Hacı Kadı Horozu heykelinin etrafında hayat buluyor

Gerze’nin ‘Tarihi Resmediliyor’

İş Bankası önündeki yenilenen refüjde Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Anabilim Dalı Lisans, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Medya Tasarım Yüksek Lisans mezunu Gamze Şahin, ilçenin önemli hatıralarını duvara nakşediyor.

Çalışma ile ilgili Gerze Belediyesine ait sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy “küllerinden doğan ilçemiz Gerze'nin tarihini, ilçe şehir merkezinde bulunan Hacı Kadı Horozu heykelinin etrafında, ilkokuldan öğrencim, yüksek lisans yapmış Resim Öğretmeni Gamze Şahin'in çalışmalarıyla resmediyoruz. Yetiştirdiğin bir öğrencinin ilçesine katkıları insana ne kadar onur verdiğini anlatamam. Eline sağlık güzel kızımız....”

Bu kapsamda tarihi yangın evlerinden, Beyaz Balina Aydın’a, tütünden, hacı kadı horozuna kadar Gerze’ye özgün birçok kültürel yapı, Gamze Şahin’in ellerinden sergilenecek.

Takdir toplayan çalışma ile ilgili olarak birçok Gerzeli, “nasıl ki her yıl şampiyon olan takımın renklerine boyanan tarihi çeşmemiz varsa neden ilçemizdeki atıl vaziyetteki duvarlar Gerze’nin kültürel değerleri ve siluetleri ile doldurulmasın.

Neticede birçok turistik şehirde duvar boyamaları oldukça göze çarpıyor ve şehre başka bir hava katıyor. Gerze Cittaslow unvanını almış önemli bir ilçe, neden bizim atıl duvarlarımızda da Gerze’mizin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan özgün çalışmalar yapılmasın ki” diyerek yapılan çalışmalara destek verdiler.

AdminAdmin