Güncel
Giriş Tarihi : 13-12-2016 17:27   Güncelleme : 17-12-2016 20:12

Gerze'ye Doğalgaz Geliyor

Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Gerze Doğalgazı hakkında açıklamada bulundu

Gerze'ye Doğalgaz Geliyor

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Gerze Doğalgazı hakkında açıklamada bulundu.

 

Maviş, “Gerze Sinop’umuzun ikinci büyük ilçesi ve istikrarlı bir şekilde büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Gerze ilçemize doğalgazın gelmesiyle birlikte ilçemizin büyüme ve gelişme hızı katlanarak artacaktır” dedi. BOTAŞ’ın Gerze Doğalgaz boru hattının Mahmuttırı köyüne kadar geldiğini belirten Maviş,  “bundan sonraki süreçte yüklenici firma Akmercan’ın Mahmuttırı ve Türkmenlioğlu köyleri arasında inşa edeceği doğalgaz basınç düşürme istasyonunu inşa etmesi akabinde ilçemize gaz verilmeye başlanacaktır” şeklinde konuştu.

 

“2017 yılı içerisinde basınç düşürme istasyonu kurulacak ve akabinde aynı yıl içerisinde Gerze’mizin bir bölümüne gaz verilmeye başlanacaktır” diyen Nazım Maviş, toplamda 100 kilometre doğalgaz hattı yapılacağını ve projenin 2017’den itibaren hızlı bir şekilde tamamlanacağını belirtti. “Buradan tüm hemşerilerime projenin her aşamasını yakından takip ettiğimi ve projenin planlanan sürede sorunsuz tamamlanması için gerekli takibe devam edeceğimi ifade ediyorum” dedi.

Erkan TaşErkan Taş